Taloprojekti

Monesti, kun on tuijottanut saman puolison naamaa jo useamman vuoden ajan, sitä alkaa ehkä kaipaamaan vähän jotain uutta ja jännää elämään. Meidän elämää ei kyllä hyvällä tahdollakaan voi kutsua hirveän tapahtumaköyhäksi, mutta siltikin oman kodin rakentaminen kutkutti mieltä. Päätettiinkin tämän johdosta tarttua kuokan varteen marraskuussa 2017 ja koetella onnellista parisuhdetta!

Rakensimme Jämerän kivitalon Sipoon Kalkkirantaan, joka on suunniteltu ystävät ja luonto mielessä pitäen – avaruutta ja merinäkymää unohtamatta. Taloa suunniteltiin sillä ajatuksella, että sinne saatiin meidän makuuhuone sekä yksi kaveripariskunnan vetävä vierashuone, ja lopputilat pyhitettiin elämästä nauttimiselle; ruoanlaitolle, saunomiselle, leffojen katsomiselle, viinin tirpomiselle ja sen sellaiselle mukavalle. Budjetti vedettiin melko erittäin tiukalle, mutta hei, se joka pelaa ei pelkää. 😉

Kaikki sujui rakennusprojektin aikana melko mallikkaasti paria kriisiä ja konkurssia lukuunottamatta, ja muuttoluvan omaan kotiimme saimme vihdoin 20. joulukuuta 2018.

Talon luonnokset ovat omaa käsialaa, jotka arkkitehtimme Virve Rosberg piirteli sellaiseen muotoon, että niistä saa muutkin kuin tarhan piirustuksenopettajat selvää. Talotoimittajaksi valikoitui jo projektin alkuvaiheessa Jämerä-kivitalot, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Jämerä toimitti meille talon vesikattovalmiina, ja Spigot hoiti talon kaikki LVI-, sähkö- sekä automaatiotyöt. Kaikki muu olikin sitten paloiteltu eri alojen ammattilaisille. Itse tehtiin myös niin paljon kuin pystyttiin, mutta pyrittiin pitämään kuitenkin järki päässä ja annettiin ammattilaisten hoitaa heille kuuluvat työt.

Alla vielä pari kuvaa julkisivusta sekä pohjapiirroksista:

 

 

 

Pirttihirmu & Marmoripossu -blogissamme emme käsittele pelkästään unelmatalomme rakennusprojektia vaan elämän kaikkia osa-alueita. Huumori on vahvasti mukana kaikessa meidän tekemisissä, joten toivottavasti nauratte meidän mukana, kun seinät kaatuu välillä päälle ja taivas putoaa! 🙂

“Sammaloitunu kivi ei vieri” vai miten se meni!

 

Lämmöllä ja rakkaudella,
Pirttihirmu & Marmoripossu

PS. Täältä pääset lukemaan Pirttihirmun kirjoittaman blogikirjoituksen, josta selviää vielä tarkemmin, kuinka päädyimme Kalkkirantaan ja Jämerän rakentamaan taloon: Ihana, jännittävä elämä!