Hiilidioksidikuplia ja elämäniloa

Come quickly, I am tasting the stars!

 

Finnairilta tuli helmikuun loppupuolella uutiskirje otsikolla ”Koe kevään kuplivin tapahtuma”, ja eihän siinä pitkään mennyt miettiessä, kun me jo äidin kanssa varailtiin lippuja Finnair Plus Taste of Bubbles -tapahtumaan, joka pidettiin nyt viime lauantaina, 6. huhtikuuta Sofia Future Farmissa Helsingissä.

Päätettiin ostaa samaan syssyyn myös kyseisessä tapahtumassa järjestettävään Riedel Master Class -lasitastingiin liput, koska ollaan äidin kanssa vähän sellaisia, että sen kerran kun mennään jonnekin, niin mennään sitten kunnolla. ✌

Sofia Future Farm sijaitsee kivasti Helsingin keskustan torikortteli-alueella

Tapahtuma oli aikataulutettu klo 12-20 välille, ja me ilmestyimme äitini kanssa paikalle vähän puolenpäivän jälkeen. Meidän Riedel-tasting alkoi vasta klo 14.30, joten meillä oli mukavasti aikaa kiertää tapahtuma-aluetta ja tutustua kupliviin tarjoiltaviin ennen sitä.

Heti paikalle päästyämme kevensimme oloamme jättämällä takkimme sisäänkäynnin narikkaan, ja 1. kerroksen teesalongissa saimme käsiimme Riedelin Veritas Champagne -lasin, 20 eurolla varustetun maksukortin sekä pienen lehtisen, josta löytyi listaus kaikista tarjolla olevista viineistä, päivän ruokamenu sekä tapahtumakartta.

Teesalongissa saatu samppanjalasi oli valitettavasti saantihetkellä tyhjä, mutta onneksi sen sai täytettyä pian sisään päästyä

Maisteltavia viinejä oli yhteensä yhdeksässä eri pöydässä, joiden pitäjinä toimi:

  1. Viinikellari.com/Carsin
  2. Winestate
  3. Astra Wines
  4. Viinilinna
  5. Vinum Import / Arcus Finland / Wineworld Finland
  6. Vinum Import
  7. Norex Selected Brands
  8. Beverage Partners
  9. Moët Hennessy

Näiden lisäksi paikalla oli myös Decanter/Riedel-baari, jossa myytiin Riedelin laseja, karahveja ja muita juomatarvikkeita mukavilla alennuksilla höystettynä.

Istuuduimme heti alkuun toviksi yhteen alakerran teesalongin pöydistä ja tutustuimme lehtisessä listattuun valikoimaan, jonka jälkeen siirryimme 2. kerrokseen ihmettelemään tarjontaa.

Ihmisiä ei vielä tähän mennessä ollut kertynyt paikalle ihan tungokseen asti, joten saimme kierrellä pisteillä mukavan rauhassa.

Tässä kohtaa täytyy myöntää, että olin heti alussa ihmetellyt minkä ihmeen takia meille annetaan samppanjalasi ilman suojapakkausta, koska sehän voi mennä rikki siinä päivän aikana. 😯 Asian laita selkeni kuitenkin itselleni siinä kohtaa, kun pääsimme viinitarjonnan puolelle ja ihmiset tosissaan käyttivät kyseistä lasia omina maistelulaseinaan. D’oh.

Photo credits: me.me

Ensimmäisen tutustumiskierroksen tehtyämme päädyimme käynnistämään aurinkoisen lauantaipäivän Moët Hennessyn tarjoilemalla Veuve Clicquot Vintage 2008 -samppanjalla, koska… no, lauantai ja äidin kanssa. ❤

Lauantaipäivä käynnistettiin Taste of Bubbles -tapahtumassa iloisesti samppanjalla

Viinilasien kupliessa lähdimme takaisin alakertaan, sillä lehtisessä oli maininta kymmenen euron ranskalaisesta leikkele- ja juustolautasesta, ja näin viiniä ja juustoja rakastavina ihmisinä mikä olisi sen parempaa kuin nauttia niistä samaan aikaan?

Tiemme vei siis Sofia Bistron pisteelle, jossa laitoimme kyseisen lautasen tilaukseen aikeena syödä se puoliksi, jotta maksukorteille jäisi vielä vähän kahisevaa maistella muitakin viinejä (maksukorttiin pystyi toki lataamaan lisääkin arvoa). Olin juuri ehtinyt laittaa tilauksen sisään kun suoraan edestäni tiskin takaa ojennettiin jonkin sortin juustolautanen vieressäni seisovalle asiakkaalle ja siinä viiden sekunnin aikana omaa lautasta odotellessani ehdin läpikäymään seuraavan yksinpuhelun mielessäni:

”Ei kai tuo ole se leikkele- ja juustolautanen? Kymmenen euroa tuosta? Huh! Onneksi ei ostettu molemmille – ei tässä kohtaa kehtaisi enää perua.”

Ja excuse my French, mutta dix euros pour cette merde?

10 euron ranskalainen leikkele- ja juustolautanen

Onneksi lasissa oli kuplivaa, sillä kyllähän tuo annos nyt vähäsen nauratti sekä esillepanoltaan että hinnaltaan, kun sitä vielä naposteltiin muovihaarukoilla. 😄

Tässä kohtaa kikateltiin jo äidin kanssa myös siitäkin syystä, koska oltiin käyty rakkaan marmoripossuni kanssa aamulla seuraavanlainen keskustelu:

Jani: ”Niin, mikä se tapahtuma siis on?”
Minä: ”Se on Finnairin järjestämä Taste of Bubbles -tapahtuma. Lippujen maksuun pysty käyttämään Finnair Plus -pisteitäkin.👍
Jani: ”Ok. No, toivottavasti siellä ei ole lentokenttähinnat.”
Minä: ”😂

Tovin kikateltuamme alkoivat leikkele- ja juustolautanen sekä viinilasit huutamaan tyhjyyttään, joten oli aika palata takaisin 2. kerrokseen.

Teesalongissa ei ollut enää vapaata istumatilaa pöytien äärellä, joten istuimme vähän sivummalla, josta oli tosin mukava katsella ihmisiä

Ensimmäisellä tutustumiskierroksella mieleen oli jäänyt viinikellari.com:in mukava henkilökunta, joten päätimme hakea laseihin täytettä heidän pisteeltään. Itse olen sellainen kaikkea mielelläni maistava, mutta enemmän raikkaasta ja greippisestä pitävä valkoviinin ystävä tai… (nyt oli pakko käydä Alkon sivuilla katsomassa noita makutyyppejä) ”mehevästä ja hilloisesta” pitävä punaviinin tissuttelija.

Alkujaan olen aina ottanut punaviiniä, jos viinejä on ollut tarjolla, mutta viimeisen puolen vuoden aikana lasissa on yleensä laineillut valkoviini, joka Alkon kategoriassa menisi varmatenkin ”pirteä ja hedelmäinen” -akselille. 👌

Viinikellari.com:in herra esitteli meille päivän tarjonnan ja kyseli vähän siitä, mitä ollaan hakemassa; ollaanko kokeilemassa uusia makuelämyksiä ja seikkailuhenkisesti maistelemassa vähän kaikkea vai ennemminkin etsimässä uusia tuttavuuksia, joiden kanssa voisi lähentyä paremmin kotisohvallakin.

Meillä oli äidin kanssa uudet tuttavuudet hakusessa, joten lasiin päätyi Louis Vallonin kuohuviiniä, joka oli oikein passelia!

Finnairin lehtisessä oli vielä kivasti listattuna myös kaikkien maisteltavien viinien ostohinnatkin, ja kyseisen kuohuviinin kohdalla pullolle tuli hintaa viinikellari.com:ista tilatessa 13,40 €. Ei ollenkaan paha tuttavuus, joka varmasti maistuu kesäilmoilla! ❤

Viinikellari.com:in ja Carsinin tiskillä tiedettiin asioista

2. kerroksessa ei ollut hirveästi istumapaikkoja enää vapaana tässä vaiheessa, joten kun laseissa oli taas poreita, päädyimme äidin kanssa istumaan puolivälikerroksen tuolirivistölle, josta siitäkin oli kiva hämmästellä ohi kulkevia ihmisiä. Siinä istuessamme ihastuimme myös pyllyjemme alla oleviin tuoleihin:

Pyllyjen alla olevat tuolit

Harmittaa, etten tullut tarkistaneeksi tuolien merkkiä, mutta näiden istuinosat siis pyörivät! Ja näissä oli todella mukava istua! Jos satutte tunnistamaan tuolimallit, niin olkaa ystävällisiä ja ilmiantakaa ne! Muutoin pitänee ehkä käydä tuolla uudestaan kurkkimassa tuolien pohjat – tai sitten vain soittaa sinne. ☝

Louis Vallonin jälkeen olikin seuraavaksi aika siirtyä Riedelin Master Class -lasitastingin pariin!

En ole itse osallistunut aikaisemmin minkäänlaiseen tastingiin, joten Riedelin lasitasting oli ensimmäinen laatuaan kohdallani. Kokemus oli todella jännittävä ja mielenkiintoinen!

Edessä pöydillä odotti jokaisen osallistujan kohdalla neljä erilaista Riedelin lasia, joissa kolmessa oli valmiina viiniä kaadettuna, ja sivummalla oli myös vesilasi.

Riedelin viinilasit rivissä

Tastingin piti meille Decanterin Tia Vuorinen, joka oli todella mukava, asiantunteva ja mukaansatempaava.

Tia kertoo meille dekantterien hyödyistä

Riedelin Mamba-nimisen dekantterin täyttöä

En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon pelkän lasin vaihtaminen voi vaikuttaa viinin makuun, joten lasitasting oli aivan huisin silmiä avaava kokemus! Olin aina vähän skeptisesti ajatellut, että eihän se lasi nyt niin paljoa voi vaikuttaa viinin makuun vaan kyseessä on jonkin sortin rahastuskikka, mutta kyllä se vain voi.

Mielenkiintoisinta lasitastingissa oli juurikin se, kun maistelimme samoja viinejä – sekä valko- että punaviinejä – eri laseista, ja kuinka niin viinin tuoksu kuin makukin muuttui lasista riippuen. Samalla puhuimme myös viinien oikeista lämpötiloista (jotka nekin vaikuttavat paljon makuelämykseen), johon liittyen kysyin vielä siitä, tuleeko punaviinilasia kannatella jalasta vai itse kuppiosasta, johon sain vastaukseksi, että ”jos lasissa on jalka, niin kyllä siitä jalasta tulisi pitää kiinni”. Nykyiset viinilasit ovat sen verran ohuita, että viinit lämpiävät niissä nopeasti, joten punaviiniäkään ei tarvitse lämmitellä erikseen omasta kädestä huokuvalla lämmöllä (kuten itse olin tuohon päivään asti luullut).

Riedelin Master Class -lasitastingissä mukana olleet maisteluviinit

Aivan huisin mielenkiintoinen ja hauska kokemus siis kaiken kaikkiaan ja suosittelen todella lämpimästi osallistumaan tällaiseen, jos mahdollisuus tulee vastaan!

Itse tastingin jälkeen oli vielä mukava jäädä jutustelemaan muidenkin viini-intoilijoiden kanssa saliin sekä kuulla heidän omista viiniseikkailuistaan niin Ranskassa kuin Italiassakin, mutta harmiksi paikalta piti kuitenkin poistua jo hetkisen kuluttua, jotta seuraava ryhmä pääsi aloittamaan maistelunsa.

Riedelin lasitastingistä poistuessamme saimme vielä isot Decanterin lahjakassit, joista löytyi neljä Riedelin viinilasia sekä alekupongit Decanterin myymälään ja verkkokauppaan.

Ennen Riedelin lasitastingiin menoa olimme nähneet Decanterin myyntipisteellä Riedelin uusia Gin-laseja, ja päätettiinkin lähteä metsästämään niitä heti maistelusalista päästyämme, mutta valitettavasti kaikki lasit oli loppuunmyyty siihen mennessä, kun palasimme takaisin viinihulinaan.

Photo credit: https://www.decanter.fi/riedelginglass

Juteltiin äidin kanssa, että vaikka näitä laseja ei tarvitsisikaan aina juomalaseiksi, niin ne ovat kuitenkin sen verran isokokoisia, että toimisivat kattauksessakin kivasti, kun niihin laittaisi esimerkiksi jäitä tai vettä ja siihen päälle kukkia. 👌

Gin-lasit jäivät siis saamatta, mutta muutoin Riedelin lasitasting kruunasi kyllä koko alkaneen kevään mainiolla tavalla!

 

Katsotaan, minkälaiseen tastingiin sitä seuraavaksi osallistutaan! 😉

 

Kuplivin kevätterveisin,

Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.