Sisustusunelmia ja hyviä unia

Eilen tuli ensimmäinen kuukausi täyteen omassa kodissa, ja aika leppoistahan tämä asuminen on ollut!

Kaikki on lähtenyt rullaamaan oikein hyvin, mitä nyt muutamia neuloja on saanut etsiä heinäkasoista, kun jokin pieni, yksittäinen tavara on ollut aina välillä hakusessa.

Ensimmäisen parin viikon ajan totuttelemista vaati myös itsellä se, ettei meidän keittiön ja kylpyhuoneiden kaapeissa ole vielä ovia/etulevyjä, joten kaikki tuntuu näyttävän vähän epäsiistiltä, kun ns. sisuskalut näkyvät. Tämän takia en ole pahemmin kuviakaan ottanut näistä alueista, kun ei tee mieli kuvata avonaisia keittiönkaappeja, joiden hyllyillä pötköttää vehnäjauhopussia, siirappipurkkia, kuivahiivapakettia ja niin edelleen. Ei ne purnukat niin hirveän kauniitakaan ole.  😜

Uuden vuoden aaton juhlintaa! Epäsiisteistä hyllyistä viis; huomatkaa murhanhimoiselta näyttävä paras ystäväni kokkiveitsen kanssa!

31.12. saatiin konkurssiin menneeltä Domukseltakin soitto, että heiltä itse asiassa löytyisikin meidän keittiöön tarvittavat ovet ja etulevyt!

Tieto vain saapui sellaiseen aikaan, että mieluummin olisin elänyt autuaan tietämättömänä koko asiasta, sillä meitä oli jo marraskuussa neuvottu Domuksen puolelta tilaamaan ovet jostain muualta, koska näytti pahasti siltä, että Domukselta niitä ei varmasti niillä näkymin enää saisi.

Tässä vaiheessa jo varmaan arvaattekin, että ovet oli jo tietty ehditty laittaa tilaukseen muualta kun soitto tuli, joten kieltäydyttiin kohteliaasti Domuksen houkuttelevasta tarjouksesta.

Kaikki keittiön ja kylpyhuoneiden puuttuvat ovet ja etulevyt oltiin laitettu joulukuussa tilaukseen Cellolta, ja niiden toimituksessa meni vain muutama viikko. Ystävämme Jässi tulee jossain vaiheessa taas auttamaan meitä asennuksessa, sillä näihin Cellon levyihin pitää nyt sitten porata Domuksen käyttämän saranatyypin reiät, jotta ne saadaan asennettua paikoilleen. Pientä hässäkkää siis vielä luvassa, ja pienellä jännityksellä odotan, minkälainen lopputuloksesta tulee, kun ovien pinta muuttui suunnitellusta. 😬

Meiltä puuttuu tällä hetkellä vielä myös muutama Hettichin vedinkisko ja laatikosto, jäteastia sekä yläkerran kylpyhuoneen peiliovet, mutta muutoin vaikuttaisi siltä, että ihan hyvällä mallilla mennään noin muutoin. 👍

Ei tämä nyt kauhean nätiltä näytä, mutta menkööt. Alakerran veskistä puuttuu vielä allaskaapin laatikko sekä etulevyt. Oikeanpuolimmainen kaappiosa on tarkoitus nostaa alhaalta samaan tasoon vasemmanpuoleisten kanssa.

Kaikkeen onneksi tottuu, ja varmasti tuntuu hienolta, kun puuttuvat laatikostot, ovet ja etulevyt saadaan vihdoin paikoilleen ja yleisilme muuttuu huomattavasti siistimmäksi ja järjestys paremmaksi!

Herra kokki valmisti uudessa keittiössä maittavan lasagnen joulukuussa.

Käytiin viime viikolla myös pankissa allekirjoittamassa lisälainasopimus, sillä Domuksen ja Domluxin säätöjen takia meille oli tullut niin paljon ylimääräisiä lisäkuluja, että rahat loppuivat vuoden vaihteessa kesken. Meillä oli muutama iso lasku vielä maksamatta, ja olin tämän asian tiimoilta yhteydessä Spigotiin ja Gradoon, joista onneksi molemmista ilmoitettiin todella ystävällisesti ja huomaavaisesti, että maksuaikojen kanssa pystytään joustamaan.

Viime viikolla saatiin sitten vihdoin kaikki laskut maksettua, ja nyt on tilit tyhjänä ja mieli kevyenä! Jättimäinen kiitos vielä yllä mainituille firmoille joustamisesta, nimittäin siinä hetken ehti jo itseä ahistaa aika lailla! ❤

Ja koska tili tuli, tili meni -fiiliksellä ollaan vedelty loppusuora, niin huonekaluja meillä ei oikein ole vielä kummemmin kotiin siunaantunut. Maailmalle kuitenkin kiitos tori.fi-sivustosta, sillä ollaan sieltä löydetty tähän mennessä kaksi aivan huikeaa löytöä!

Ensin bongasin joulukuussa jo kesällä laitetun ilmoituksen Adean tummasta divaanista, joka etsi uutta kotia Porvoossa. Laitoin arastellen myyjälle viestiä, että mahtoikohan noin hieno löytö olla enää kesäkuun jäljiltä vapaana, ja suureksi yllätyksesi se vielä oli! Pari viikkoa kestäneiden aikataulutussäätöjen päätteeksi saatiin vihdoin sovittua noutopäivä, ja käytiin rakkaan ottopojan kanssa hakemassa divaani sekä kaupan kylkiäisenä mukana tullut sohvapöytä kotiin huimaan 150 euron hintaan!

Adean tummanruskea divaani sekä sohvapöytä

Vaikka divaanilla on kuulemma ikää jo muutama vuosi, niin se on kuitenkin aivan uudenkarheassa kunnossa. Sohvapöydässä näkyy olevan muutama naarmu, mutta muutoin sekin on todella hyvässä kunnossa ikäänsä nähden. Ei siis ollenkaan paha löytö 150 eurolla! 🙂

Sillä välin, kun yritettiin divaanin myyjän kanssa sopia molemmille passaavaa noutopäivää, huomattiin Janin kanssa, että sohvapöydän puute osoittautui kotona yllättävän isoksi miinukseksi! 😳 Tori.fi-sivustolta sohvapöytiä selaillessa löydettiinkin sitten Natuzzin lasinen sohvapöytä, joka oli myynnissä Espoossa.

Ei muuta kuin viestiä perään, ja pari päivää myöhemmin oltiin jo Janin kanssa hakemassa siistiä sohvapöytää uuteen kotiin! Myyjäpariskunta sattui olemaan vielä aivan hurjan ihana, joten siitäkin tuli hyvä mieli, että pöytä on ostettu niin mukavalta pariskunnalta. 🙂

Saanen siis esitellä, meidän uusi perheenjäsenemme, sohvapöytä, joka lähti mukaan 100 eurolla:

Tässä on nyt sitten tämänhetkiset tori.fi-sivustolta löydetyt aarteet, ja seuraavaksi aktiivisessa hakusessa on iso kirjahylly Pirttihirmun lukunurkkaukseen sekä ruokapöytä ja tuolit! Ruokapöydän osalta tosin vielä vähän arvotaan, että häiritsisinkö taas Woodim Finlandia ja kyselisin sieltä mahdollisia tähän tarkoitukseen sopivia puulankkuja, josko siis ruokapöydän tekisikin itse. Vähän jäi nimittäin sellainen puutyöhimo meille molemmille päälle tuon keittiön tason teon jäljiltä.  😀

Kyllähän tuohon ruokapöytä vois sopia!
Keittiön saareke

Muita joulun löytöjä

Tajuttiin tuossa joulun alla rakkaan possuni kanssa myös se, että oltiin viimeksi kesäkuussa nukuttu ihan oikeassa sängyssä.

Tämän johdosta päätettiin joulun alla käydä possun kanssa taas Porttipuiston Vepsäläisellä ihan vain fiilistelemässä ja ihastelemassa. Hetken kuluttua rakas possu kuitenkin jo veteli sikeitä pilvimattojen päällä:

Ensimmäinen testiuni käynnissä

Tovin sängyillä pyörittyämme ja pötköteltyämme Vepsäläisen mukava myyjäkin sattui paikalle, ja alettiin tosissaan pohtimaan hyvän sängyn tuomia etuja.

Oltiin pohdittu uutta sänkyä jo vuosikaudet, sillä Jani usein valitteli selkä- ja niskajumeista, kun herran työkin on sen verran fyysistä. Ei oltu kuitenkaan ikinä päästy haaveiluvaihetta pidemmälle.

Rakennusprojektin johdosta ei lompakosta tälläkään hetkellä sattunut löytymään muutamaa tonnia laittaa erittäin arvokkaaseen sänkyyn, mutta koska Vepsäläisellä oli vielä ainakin tuolloin joulukuussa voimassa tarjous 60 kuukauden korottomasta ja kuluttomasta maksuajasta, päätettiin vihdoin tarttua tuumasta toimeen ja laittaa sänky tilaukseen.

Tempurin täydellinen pilvimatto löydetty!

Yllä oleva tummanharmaa sänkymalli saapui meille pari viikkoa sitten, ja en voi kyllä muuta kuin iloita erittäin hyvästä päätöksestä!

Herra testailee asennusvaiheessa sähkötoimintoja (Pirttihirmu kasasi sängyn aika lailla itse!)

Paria hassua pikkuongelmaa lukuunottamatta sängyn kasaaminen sujui helposti, mutta sängynpäätyä kiinni laitettaessa huomattiin, että vasemmanpuolimmaisesta rungosta puuttui pidikkeet päädyn kiinnittämistä varten, joten pääty lepäilee tällä hetkellä sitten rennosti lattian varassa siihen asti, kunnes saadaan runkoon puuttuvat pidikkeet.

Naurettiin Janin kanssa, että mikään ei ole oikein viime aikoina tuntunut sujuvan ilman, että joitain osia puuttuisi, joten eihän tämäkään nyt niin yllätyksenä tullut. 😌

MEILLÄ ON SÄNKY!
Nyt on hyvä paikka, mistä ihastella aamumaisemiakin!

Puolen vuoden ohkaisilla patjoilla ja milloin missäkin nukkuneena voin kyllä sanoa, että arvostan ja nautin!

Sängyssä pötköttämisen lisäksi ollaan nautittu myös paljon saunomisesta ja kylpemisestä.

Rakas marmoripossu laittoi kylvyn valmiiksi ja kynttilöitä palamaan sekä teki vielä raikkaan drinkinkin siihen kylkeen, kun tuumasin, että voisin mennä ihka ensimmäistä kertaa vaahtokylpyyn.
Höyrysaunasta puuttuu vielä ovi, mutta sähkösauna on ollut kovassa käytössä!
Koirat ovat nauttineet portaiden ravaamisesta

Väriä pintaan

Sunnuntaina käytiin extempore-reissulla Porvoon K-Raudassa, ja päädyttiin ostamaan kolmea eri seinämaaliakin, ja tämän johdosta pääsin heti illasta vihdoin ja viimein maalaamaan ensimmäisen seinänkin! 😍

Vepsäläiseltä tarttui sängyn lisäksi mukaan myös Selettin ihana lintulamppu, jonka ostin kerätyillä pullorahoilla. 🙂

Yläkerran lukunurkkauksen pitkä seinä on nyt maalattu Tikkurilan syvänne-sävyllä, ja en voisi olla lopputulokseen yhtään tyytyväisempi! Olen myös omaan maalausjälkeenikin erittäin yllättynyt – positiivisessa mielessä. 💪😁

Kaksi pönttöä odottelee vielä alakerrassa seinille pääsyä, ja tarkoitus on jatkaa maalausta taas tulevana viikonloppuna makkarissa ja eteisessä. Pysykäähän siis kuulolla, niin katsotaan, mitä tuhoja Pirttihirmu saa seuraavaksi aikaan! 🙈

 

Maanantaiterveisin,

Pirttihirmu

2 Comments Lisää omasi

 1. Susanna sanoo:

  Täällä ilmoittautuu bloginne ahkera lukija 🙂 Kaikki postaukset lukeneena ajattelin viimein kommentoidakin enkä vain tyytyä lukemaan. Todella kaunis koti teillä! Onnea uuteen kotiin!

  -Susanna ( http://unelmista-toteutukseen.blogspot.com/ )

  Liked by 1 henkilö

 2. Pirttihirmu sanoo:

  Hei Susanna!

  Kiitos ihanasta kommentista!
  Vielä on vähän matkaa siihen oman sisustusvision saavuttamiseen, mutta eiköhän se tässä pikkuhiljaa tule. 🙂
  Katsoin teidänkin blogisivuanne, ja söpöä, kun teilläkin on saman kokoinen perhe kahden karvaisen kaverin kanssa. ❤ Pitääpä alkaa seuraamaan myös teidänkin touhujanne!

  By the way, huisin hieno liesituuletin teillä! Ja onnea myös sinnekin rakennusprojektin loppuunsaattamisesta!

  Aurinkoisin talviterveisin,
  Elina

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.