Herkäks vetää!

En tiedä uskaltaako tätä oikein sanoa ääneen, mutta näyttäisi vähän siltä, että tässä alettaisiin kohta olemaan loppusuoralla meidän talon sisätöiden suhteen!

 

Toivon hurjasti, että saataisiin ensi kuussa jo muuttolupa, ja tulostin tänään Sipoon kunnan sivuilta Katselmukset ja tarkastukset -osionkin, josta selviää, mitkä asiat tulee huomioida käyttöönottokatselmuksessa. Tätähän ei nähtävästi ole tehty järin helpoksi siinä mielessä, että eri kunnissa vaikuttaisi olevan erilaiset edellytykset muuttoluvan saamiselle. No, onneksi interweebin ihmeellinen maailma osaa avustaa asian kanssa!

Jani oli lukenut viikonloppuna joltain keskustelufoorumilta myös tarinaa yli-innokkaasta muuttotarkastajasta, joka oli todennut yhden talon työhuonetta tarkistaessaan, että tila oli kyllä merkitty papereissa makuuhuoneeksi, ja vaatinut sinne vaatekaappia. Totta vaiko tarua, mutta ajattelin, että on kuitenkin hyvä alkaa käymään näitä vaatimuslistoja hyvissä ajoin lävitte, jotta tietää itsekin, mitä siellä oikeasti edellytetään. 😉

 

Asiat ovat tosissaan edenneet hurjaa vauhtia työmaalla, ja esimerkiksi 8. lokakuuta tontille toimitetut lämminvesivaraaja, maalämpöpumppu ja ilmastointilaitekin on nyt ööö.. aktivoitu!

Onneksi on ihania naapureita, jotka tulevat synkkinä ja sateisina iltoina auttamaan lämminvesivaraajan, maalämpöpumpun ja ilmastointilaitteen kantamisessa sisälle!

Meidän hieno poppelisaunakin valmistui!

Meille jäi ylimääräistä poppelilankkua, niin saatiin saunaan söpö kiulupenkkikin! 😀

Ja tänään valmistui myös meidän höyrysaunakin, josta ei tosin ihan uusimpia kuvia ole vielä laittaa:

Onneksi perheen marmoripossu on myös kivimies! Höyrysaunan penkistä tuli tyylikäs, kun mies veti penkin kulman timanttisahalla siistiksi.
Pallo kävi hyväksymässä höyrysaunan työnlaadun.

Sitä mukaan, kun pintaa on alkanut valmistua, niin olen itse päässyt aikamoisiin siivoushommiinkin! Viime viikolla aloitin meidän ison kylpyhuoneen kuuraamisen:

Mies tuli 21. päivä innoissaan kauppareissulta ja ilmoitti tyytyväisenä ostaneensa tissirättejä!
Parin tunnin kylpyhuoneen kuuraamisen jälkeen rätti ei ollut enää ihan entisen veroinen.

Oli muuten aikamoista hommaa tuo kylpyhuoneen tiilien peseminen, sillä seinillä olevissa valkoisissa laatoissa on jokaisessa laatassa keskimäärin kolme liimakohtaa, jotka piti erikseen aina hinkata kunnolla pois. Illemmalla oli millin päässä, etteikö itseltä olis päässy itkut, kun kannettiin Janin kanssa kahdestaan vielä poreammekin sisätiloihin. Siinä vaiheessa oli kädet niin hellänä, että kun saatiin vihdoin laskettua poreamme kylpyhuoneen lattialle, niin piti mennä hetkeksi istumaan alas kun tuntui, että meinaa taju lähteä.

 

Viime torstaina saapui myös innolla odotetut Domuksen kiintokalusteetkin!

Seitsemän lavaa kasattavaa!

Aika paljon jäi tilauksesta vielä puuttumaan, mutta onneksi saatiin nyt kuitenkin sen verran, että pääsemme ystävämme Jässin kanssa kasailemaan jo kodinhoitohuonetta ja keittiötä ainakin osittain!

Kodinhoitohuone nousemassa.

Kaikki ei tosin mennyt aivan putkeen, sillä Jässi huomasi kodinhoitohuoneen toista puoliskoa kasatessamme, että kaapit tulevat kurasyöpön seinälaatoituksen päälle. Siinä hetken asiaa pähkäiltyämme päädyimme siihen, että Jässi kätevänä miekkosena kaventaa kaksi reunimmaista kaappia, ja laitetaan niihin vain kapeammat ovet sitten tilaukseen. Ei sillä pitkään siinä nokka tuhissut, kun kavennetut kaapit olivat jo paikoillaan! 😍

Pieni mittavirhe! Lasermitta valaisee tässä kuvassa kohtaa, johon kaapit olisivat asettuneet alkuperäisellä mitoituksella. Jässi to the rescue!
Pirttihirmukin pääsi asentelemaan tulevan lempihuoneensa kaapinovia paikoilleen!

Seuraavaksi siirryttiin keittiön kasaamiseen:

 

Tähän saakka ollaan päästy nyt, ja tällä viikolla jatketaan taas kaappien kasaamista sekä innokasta siivoamista!

Instagramista ja Facebookista löytyy vielä enempi ajankohtaisia tilannepäivityksiä, niin muistakaa kurkkailla myös sieltäkin hommien edistymistä!

 

 

Maanantaiterveisin,

Pirttihirmu ja Sasu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.