Vaihtamalla paranee!

Ei, ei, avioliitto ei ole vielä ajautunut siihen pisteeseen! 😄

 

Meidän takka laatoitettiin viime viikolla, ja eilen meidän Tulikiven takkamestari kävi vielä saumaamassa takan sekä kiinnittämässä luukutkin paikoilleen.

On se hieno! Hitusen kiillotusta kaipaava, mutta hieno!
Olin näkyysä valmistuneesta takasta niin tohkeissanikin, että unohdin kuvia ottaa. 😗

Mutta niin! Tästä takasta!

Rakas Marmoripossuni päätti sitten viime viikolla asetella meidän oleskelutiloihin tulevaa lattialaattaa siihen saumausta ja luukkuja vailla olevan takan ympärille, jotta pääsisi vähän fiilistelemään tulevaa värimaailmaa.

No, fiilistelyt jäi sikseen, nimittäin mies soitti mulle hetken kuluttua ja ilmoitti rehdisti suomalaiseen tyyliin, että ”tää lattialaatta näyttää ihan 💩:lta tässä takan vieressä!”

Minä: ”…. Jaa? No, mikäs siinä on?”
Mies: ”Tää on aivan liian sininen.”
Minä: ”No, ei kai siinä muu auta kuin vaihtaa sitten?”
Mies: ”Joo, ei kai siinä oikein muu auta.”

Janin isoveli Markuskin sattui seuraavana päivänä piipahtamaan talolla, niin hän oli myös samaa mieltä siitä, että meidän Skiffer-laatta oli tosissaan liian sininen:

Bauhaustista ostettu Skiffer-laatta ei nyt tuntunutkaan enää hyvältä vaihtoehdolta.

Pohdittiin siinä sitten ääneen, että ei tässä oikeasti muu auta, kuin lähteä uudestaan laattaostoksille.

Seuraavaksi pitikin sitten pohtia, että minkälaista laattaa siihen tilalle pistetään. Laatoitusbuugi oli sen verran hyvällä mallilla, että mitään useamman viikon toimitusajalla saatavaa laattaa ei voitu harkitakaan. Ihan hyvä sinällään, niin rajasi vähän vaihtoehtoja! 😀

Mies oli ajatellut tilalle jotain tummempaa laattaa, mutta kokeili kuitenkin takan viereen myös alakerran vessaan suunniteltua vaaleampaakin laattaa:

Vasemmanpuolimmainen vaalea laatta ostettiin Tallinnan reissulla elokuussa, ja suunniteltiin sen laittamista alakerran WC-tilaan.

Viime perjantaina mentiin sitten uudestaan Vantaan Bauhausiin katsastamaan tilanne, ja siellä oli jo hyvin tutuksi tulleet laattapuolen myyjätkin paikalla. Käytiin ensin läpi tummempaa laattatarjontaa, ja kerroin siinä kohtaa epäilykseni tummasta lattiasta, että siinä näkyy kyllä sitten ihan kaikki; pöly, koirien kurajäljet ynnä muut – ja varsinkin, kun ympärillä on isot ikkunat.

Valikoiman katsastettuamme päädyimme sitten kuitenkin ottamaan tuon saman yllä olevassa kuvassa näkyvän, WC:n lattiaan suunnitellun vaalean laatan, joka näyttäisi menevän nimellä ’Portland, betonikuosilaatta’.

Mitäs mieltä olette?

Pirttihirmu ainakin tykkää, sillä tuota laattaa ei varmasti tarvitse joka päivä pyyhkiä, jotta se näyttäisi siistiltä vaikka siinä auringonvalon armottomassa syleilyssäkin. 👌 Ja vaikka siivoaminen onkin yksiä lempipuuhistani, niin arvostan silti myös sitä, että asiat ovat käytännöllisiä ja pysyvät siistin näköisinä pidempään. 😬

Portlandia löytyi juuri sopiva määräkin suoraan Bauhausin hyllyltä, mutta tosin niin, että kaksi lavaa oli samaa polttoerää ja kolmas lava toista. Tämä on onneksi ihan OK, sillä voidaan tehdä alakerran isommat tilat ensimmäisellä ja suuremmalla polttoerällä ja yläkerran pienemmät tilat sitten toisella erällä – tai sitten vain sekoitetaan laattoja ahkerasti keskenään. Onneksi kyseinen laatta on muutenkin pinnaltaan elävä, niin tokkopa siitä ihmeempää sekoilua saadaan aikaiseksi.

Samalla selvisi, että Bauhausissa oli ilmainen kotiinkuljetus yli 400 euron ostoksille, joten päädyttiin sitten vinguttamaan luottokorttia oikein urakalla; mukaan tuli uuteen lattialaattaan sopivat saumausaineet, kaikki sisäovet sekä niiden karmit, lattialistat ja saunan lauteet sekä seinäpaneelit.

Skiffer-laatan ostosta oli tosin ehtinyt jo kulua tuo vaihto-oikeuden kattava 30 päivää, mutta koska kyseessä oli yli 100 neliön laattasatsi ja vaikka samaa erää ei ollut enää myymälässä, niin erittäin mukavat laattapisteen myyjät antoivat meidän kuitenkin palauttaa kyseiset laatat. Roimat peukutukset tästä heille! 👍

Bauhausin laattapisteen naiset ovat kyllä olleet niin suuri apu tämän projektin aikana, että oksat pois! On ollut muutenkin todella mukava asioida siellä myymälässä, kun heidän kanssaan on voinut nauraa tälle urakalle ja samalla saanut mukavaa ja asiantuntevaa palvelua. Ihan samaa ei voi sanoa ihan jokaisen osaston myyjistä, mutta laattapuolella homma onneksi rulettaa. 😄👌

Mutta palatakseni taas asiaan!

Bauhausin iso toimitus saapui tontille eilen, ja sitä ennen käytiin maanantaina heittämässä Skiffer-laatat sekä niihin valitut saumausaineet takaisin myymälään:

Tämä menee jo rutiinista!

Tällä kertaa toimenpide oli hitusen miellyttävämpi, sillä nyt ei tarvinnut kuin lastata kaksi lavaa rakkaan ottopoikamme pakuun ja kasata niiden päälle laatat sekä elmukelmuttaa koko paketti. Bauhausin päädyssä lavat saatiin sitten nostettua trukilla ulos pakusta, joten purkuosa onnistui kätevämmin.

Eilen sattuikin sitten niin, että Marmoripossulla oli juuri sopivasti työasioita sekä lääkärikäynti Bauhausin ison toimituksen saapuessa, joten pääsin itse purkamaan kevyet neljä lavaa tavaraa sisälle taloon. 😏

Kuvista puuttuu vielä listat, mutta muutoin siinä taitaa olla koko kuorma! Voin sanoa, että noin 80 kappaletta 28 kilon laattalaatikoita talon sisälle kantaessa sai ihan hyvän treenin itsellensä – sekä muikeat mustelmat molempiin lonkkaluihin! Onneksi pihalla ripsi vähän vettä, niin ei tullut ihan ähkykuuma. 😄

Nauroin purkuhommia tehdessäni myös sitä, että ihan varmasti Marmoripossu ilmestyy tontille vasta siinä vaiheessa, kun oon saanu kaikki neljä lavaa tavaraa kannettua sisälle, ja niinhän siinä kävikin! Miestä harmitti varmasti todella paljon. 😂

Ja koska kuntoilua ei voi jättää tähän, niin tänään kiiruhdettiin oman isäni kanssa kaksistaan tontille puolen päivän jälkeen purkamaan Cramolta vuokralla olleet kaksi isoa telinettä, jotta saatiin ne toimitettua palautukseen ennen kello neljää.

Tässä kohtaa voin kertoa, että niitä helkkarin telineitä ei kyllä tule ikävä! Käytössähän ne ovat mainiot, mutta niiden purkaminen on jotain niin perhanan haastavaa touhua, että en mielelläni halua nähdä kyseisiä telineitä enää ikinä. 😅

Tästäkin urakasta onneksi suoriuduttiin ilman aineellisia vahinkoja, ja huomenna ajattelin palkita itseni ehkä jollain hyvällä viinillä viikonlopun kunniaksi.  🍷

Koska tänään hankkiuduttiin Cramon telineistä eroon, niin eilen hinkkasin 1,5 tuntia takan teräshormia, jotta sain siitä kaikki mahdolliset kädenjäljet ja muut töhryt pois. Olipahan homma!
Tässä myös kuvaa eiliseltä. Voin sanoa, että tätä kuvaa ottaessani takanani nojaili seinään helkkarin turhautunut mies, jonka kirosana-arsenaali taisi olla jo aika tyhjä. Paradorin korkkipohjainen vinyylilankku ei nimittäin osoittautunutkaan ihan hurjan käteväksi asennettavaksi kuin minä sitä paketissa mainostettiin.

Tiistaina kävi myös Spigotin sähkäri laittamassa spotteja ja muita härpäkkeitä paikoilleen!

Nyt löytyy spottia katosta!

Ja jos yhtään näyttää siltä, että seisoskelet tyhjänpanttina työmaalla, niin tämä karvaotus tulee pitämään huolen, että tekemistä riittää!

Joskon vähän pallon potkimista tähän väliin?

Tässä taas hetken kuulumiset!
Viikonloppuna voisin laitella tarkempia kuvia työmaalta ja avata vähän, mitä kaikkea siellä on oikeasti saatu aikaan tähän mennessä!

Samalla selviää, tuliko Paradorin vinyylilankuista mitään muuta kuin hakkelusta! 😉

Hyvää kansainvälistä korvapuusti- sekä eläinten päivää! 🙂

 

-Pirttihirmu

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.