Joo, se on aivan hyvä!

Onkohan kukaan ikinä laskenut, kuinka monta päätöstä talonrakentajan pitää tehdä projektin aikana ennen kuin rakennusvalvonnasta näytetään vihreää valoa käyttöönotolle – saati sitten, että saadaan loppukatselmus suoritettua?

Epäilen suuresti, että ihan muutamallakaan sadalla päätöksellä tästä urakasta ei selviä.

Asiaa ei myöskään helpota alati muuttuvat tilanteet, kun juuri hiukset päästä repineenä olette toisen mielenvik… puolison kanssa päässeet sopimukseen siitä, että otetaankin se marble- eikä medium grey -saumaväri kylppärin seinälaattoihin, jonka jälkeen selviääkin, että alkuperäistä seinälaattaa ei enää saakaan tilattua sitä suunniteltua 30 neliötä, joten koko helkkarin setti menee nyt sitten uusiksi. 73 tuntia ja 29 minuuttia myöhemmin löydetään korvaava seinälaatta, mutta se ei sovikaan jo päätetyn lattialaatan kanssa, joten pitää miettiä kumpi laatta, seinä vai lattia, on kivempi ja kumpi laitetaan vaihtoon. Sitten kun laatat on taas ojennuksessa, pitää miettiä jälleen niitä saumavärejä.

Saumavärejäkään ei tietysti ole pelkästään muutamaa eri sävyä, vaan esimerkiksi Weberiltä näyttäisi löytyvän ainakin 20 erilaista sävyä, joista valita itselle mieluisin.

Hämmästeltiin Weberin saumaväripalettia eilen Bauhausissa.
Yleisiin tiloihin tulevan laatan saumavärissä päädyttiin tähän harmaansävyyn nimeltä dark grey.

Me olimme itseasiassa saaneet Janin kanssa kaikki kodin laattapinnat jo kertaalleen päätettyä, mutta jouduimme kuitenkin budjettisyistä käymään laattavalinnat uudestaan lävitse, jotta saatiin kuluja pienennettyä. Onneksi tehtiinkin prosessi uudestaan, sillä loppupeleissä saimme säästettyä useamman tonnin laatoissa, kun metsästimme sopivia vaihtoehtoja sekä K-Raudasta että Bauhausista.

Tässä tosin kävi vielä niinkin, että välissä oleskelutiloihin tarkoitettu alkuperäinen laatta ehti vaihtua laminaatiksi, jonka jälkeen laminaatti vaihtui vielä takaisin laataksi, kun löysimme Bauhausista hyvään hintaan hienon laatan buenolla jalkatuntumalla. 👌

Tällaiselta kodin tuleva lattialaatta näytti Bauhausin Tammiston myymälässä.
…ja tässä sama laatta kodin lattialla sovituksessa. Näiden kyseisten laattojen kohdalla kävi tosin niin, että pudotin näiden paketin tontille kävellessäni, joten nämä yksilöt menivät käyttökelvottomiksi, kun laattojen kulmat kärsivät pudotuksesta. Hyvä minä. x(

Yllä olevaa lattialaatta tulee nyt sitten eteiseen, keittiöön, olohuoneeseen sekä yläkerran oleskelutiloihin, ja näillä näkymin laitamme makuuhuoneeseen, vierashuoneeseen sekä vaatehuoneeseen parkettia.

Uskon, että koska meille tulee lattialämmitys koko tölliin, niin tuo laatta tulee varmasti toimimaan hyvin, ja kyllähän tuossa laatassa innostaa myöskin sen helppohoitoisuus ja kestävyys. Sen lisäksi koirien kynsiä ei varmatenkaan tarvitse enää jatkossa saksilla lyhennellä. 😉

Saatiin eilen Bauhausin vierailulla saumavärien lisäksi ostettua myös kylpyhuoneen kulmalistat! Ja voi jösses sentään, kuinka montaa erilaista niitäkin löytyy! Ainakin Bauhausissa esillä oli niin muovista, metallista, pyöreää, kulmikasta, valkoista, mustaa, hopeista kuin teräksenharmaatakin. Listojen hinnat pomppivat jossain 10 euron ja 40 euron välillä per 2,5 metriä.

Silmiä kirvelee, kun katsoo näitä hintoja! Onneksi meidän laatoittaja ilmoitti, että näitä kulmapaloja ei meidän kulmalistojen kanssa tarvita.

Tehtiin pikaisesti vielä netin välityksellä hintavertailu Bauhausin ja K-Raudan välillä, ja hintaeroa löytyä itseasiassa useampi euro Bauhausin hyväksi, joten kävin nappaamassa ulkoa kärryt ja alettiin metsästämään 15 metallista ja hopeansävyistä listaa kylpyhuoneisiin sekä kolmea metallista ja teräksenharmaata höyrysaunaan.

Kylppärien kulmalistojen kanssa kävi hieno munkki, sillä löysimme pienen etsinnän päätteeksi juurikin tarvitsemamme määrän listoja. 👍

Tässä vähän huono esimerkkikuva pyöreästä kulmalistasta; kyseinen lista on vähän liian pieni mallilaattaan, joten reuna näyttää hitusen epäsiistiltä.
Tässä taasen sopivan kokoinen kulmalista laattaan nähden.
Meille tulee tämä laatta kylpyhuoneisiin lattialle sekä höyrysaunaan seinille. Kulmalistassa päädyimme tosin teräksenharmaaseen sävyyn höyrysaunan tiloissa.
Tällainen setti tarttui eilen Bauhausista mukaan; kaikki tarvittavat kulmalistat, saumalaastit sekä kaivolaipat!

Tuntuu todella hienolta saada näitä päätöksiä tehtyä, sillä jokainen päätös vie kuitenkin sitä talon valmistumista kohti!

Viime viikolla saimme myös meidän ihanan Domuksen yhteyshenkilömme, Paulan kanssa laitettua kaikki kodin kiintokalusteet tilaukseen, niin sekin keissi on aika lailla taputeltu maaliin. Voittajafiilis!

Domuksen kiintokalusteiden pitäisi näillä näkymin saapua viikolla 41 tai 42!

Seuraavien päivien ja viikkojen aikana meillä tehdään ahkerasti laatoitustöitä työmaalla, joten laittelen niistä myös kuvia tulemaan sitä mukaan, kun pintaa syntyy. Seuraavassa postauksessa paljastan myös meidän uuden kattopaneelinkin, kunhan saadaan se asennettua!

Sen tosin kerron jo, että MDF:ää se ei ainakaan ole. 😄

 

Syksyisin terveisin,

Pirttihirmu

Meidän Pallo lähettää myös kaikille seuraajillemme syksyisiä terveisiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.