Luolasta kodiksi

Ikkunat ovat sielu ihmisen silmiin, vai miten se meni!

Domluxin ikkunatoimitus saapui edellisen viikon ratkiriemukkaasta säikähdyksestä huolimatta tontille tiistaina aikataulun mukaisesti, ja työmiehet olivat saaneet torstaihin mennessä asennettua kaikki ikkunat paikoilleen.

Enpä olisi uskonut, että pelkällä ikkunoiden laitolla saisi niin paljon aikaiseksi! Hitusen vetoisasta luolasta tulikin nimittäin hetkessä ihan asuttavan näköinen koti!

Keittiön pääty
Ruokailutilan nurkkausta
Olohuoneen nurkkaus
Etummaisena höyrysaunan koppi ja taaimmaisena tavan sauna
Unohdin näemmä ottaa ”ikkunatuoreita” kuvia alakerran kylpyhuoneesta, mutta on tässä sentään maanantailta kuvaa, kun paikat oli lakaistu puhtaaksi!
Suihkujen paikat vasemmalla ja poreammeen oikealla
Alakerran vierashuone
Pallo fiilistelemässä
Eteisaula ja vasemmassa nurkassa alakerran WC
Uu! Ja oli meille yksi ovikin saapunut! Eli kodinhoitohuoneeseen oli laitettu jo ulko-ovi paikoilleen! Heti oven vieressä on koirien kurasyöppö odottelemassa käyttöönottoa. Tulee varmasti tarpeeseen!
Alakerran vaatehuone
Yläkerran päämakuuhuone ja Pallo fiilistelemässä
Yläkerran kylpyhuone
Pallo ja Sasu fiilistelemässä

Jani puuhasi tänään teknisen tilan lattiavalujen parissa sekä teki myös hienon telineen huoneen seinälle, johon sai kätevästi kaikki johdot roikkumaan ja pois jaloista. Joku asentaja oli jossain vaiheessa mennyt sotkemaan johdot ihan järkyttävän näköiseksi sekamelskaksi, joten täytyy kyllä sanoa, että hienoa jälkeä oli oma marmoripossuni tehnyt!

Teknisen tilan johdot hyvässä järjestyksessä
Tiedättekö, kun on sitä ilmakitarointia? Mun mielestä näyttää, että nää miehet ilma-ajaa tässä kuvassa 😀
Ulkoa Nygårdien linnoitus näytti eilen tältä

Tänään siivottiin sitten myös pihamaata, ja apuna oli jälleen Marmoripossun isä sekä veli, Pirttihirmun pikkusiskot sekä isä ja tämän vaimo. Saatiin tuo edellisessä kuvassa näkyvä oikea sivu tyhjennettyä kokonaan kaikista rikkinäisistä harkoista ja lavoista, jonka lisäksi Pirttihirmun isukki entisenä kunnon metsurina hoiti puutöitä hieman sivummalla. 💪

Pirttihirmun isä flexaa!
Pikkusiskot pitivät huolen, että Pallolla oli käpyjä noudettavana!

Aurinko porotti koko päivän niin kirkkaana, että päätettiin käydä raksapäivän päätteeksi vielä meressä pulahtamassa. Tuntui aivan uskomattoman hyvältä päästä viileään veteen uimaan, ja yllättäen Pallokin intoutui uimisesta ihan kunnolla vaikka ei ollutkaan mitään keppiä noudettavana. 🙂

Suomalaiseen tyyliin täysin ilkosillaan tietty!

Huomenna olisi tarkoitus hioa lattiavaluista pintaliimat pois, jotta lattiat pääsevät kuivumaan kunnolla seuraavien viikkojen ajan. Siinä sivussa käydään myös Janin siskonpojan synttäreillä, ja puoliltapäivin ajetaan Kotkaan noutamaan meidän uusi vene, jossa sitten asutaankin siihen asti, kunnes oma koti on valmis. 🙂

Nyt lähden jatkamaan pyykkien pesua ja pakkaamista, jotta saataisiin toivon mukaan juhannukseen mennessä kaikki muuttoaskareet hoidettua pois alta.
2. heinäkuuta mennessä pitää nimittäin olla kaikki alaslaskut tehtynä, jotta Spigotin sähkäri pääsee tekemään sähkövedot taloon. Juhannus meneekin siis rattoisasti tontilla puutöitä tehden. 🙂

 

Rentoa viikonloppua ja kuulemisiin!

 

-Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.