Ja tähän väliin pieni talo- ja seikkailupäivitys!

Jämerän rungon luovutuskatselmus sujui keskiviikkona 6. kesäkuuta erinomaisesti siihen saakka, kunnes Domluxin edustaja ilmestyi paikalle. Siinä seuraavan viikon ikkunatoimitusta varmistettaessa nimittäin selvisi, että vaikka kaikki muu oli tehty palttiarallaa juuri niin kuin pitikin, niin rakennekuvien eroavaisuuksien vuoksi ikkunapenkit oli tehty tavanomaiseen tapaan eikä vahvistettuina, jotta ne kantaisivat meidän tulevat ikkunat. Siinä sitten pienen kädenväännön jälkeen saatiin sovittua niin, että tarpeelliset muutokset saataisiin tehtyä loppuviikon aikana, jolloin pysyttäisiin Domluxin toimitusaikataulussa.

Tässä mietitään, kuinka ikkunat saadaan asennettua missäkin tilassa.

Meidän runkoasentajamme Matti pääsi onneksi heti seuraavana lauantaina tulemaan apuun, jotta tarpeelliset muutokset saatiin tehtyä ajallaan. Aloitettiin lauantai timanttisahailemalla betonia pois, ja laitettiin tilalle Siporex-harkkoa alas asti tulevien ikkunoiden sekä ulko-ovien kohdalle. Normaalisti ikkunat asennetaan foamia vasten, mutta tässä tapauksessa meidän ikkunoiden paino ylitti tämän kantavan rajan, joten alle laitettiin harkko, joka toimii kylmäkatkona sekä pystyy kantamaan 400-kiloiset ikkunat.

Lauantaina saatiin siis ikkunafiasko vältettyä Matin avustuksella, ja eilinen sunnuntaipäivä menikin sitten työmaata siivoillessa.

Nyt voin sanoa, että kyllä on taas vaihteeksi siistiä! Tuli nimittäin siivottua sekä talo että talon edusta kaikesta ylimääräisestä, jotta ikkunoiden asennus sujuu toivon mukaan ongelmitta huomenna. Siivotessa tasoiteltiin samalla lattiavaluroiskeet seiniltä, jonka jälkeen lakaistiin koko talo kaikesta pölystä ja roskasta. Silmä lepäsi lopputulosta katsellessa. 🙂

Tätä kuvaa ottaessa iski vielä selvemmin, että ikkunoiden pesuun on tulevaisuudessa varmaan ihan hyvä varata riittävästi aikaa. 😬

Kaikesta säädöstä huolimatta näyttäisi nyt lupaavasti siltä, että meille on huomenna saapumassa vihdoin odotettu Domluxin ikkunatoimitus, ja tätä varten käytiin tänään vielä pikaisesti tontilla kasaamassa telineet, jotta ikkunat saadaan ylöskin asti.

Hitusen meitä molempia ärsytti, että ikkunatoimituksen sisältöön ei kuulunut telineet asennusta varten. Tämä ei nyt sinänsä ollut iso kulu meille, koska vuokraamiemme telineiden päivävuokra on vähän päälle 20 euroa, mutta silti välillä turhauttaa, että asiakkaan kontolle jää tällaisia pikkuaskareita ja maksettavaa, kun on jo muutakin mielen päällä.  😏

Ja niin! Vihjailin aikaisemmin viime viikolla, että tehtiin jotain suht hurjaa Marmoripossun kanssa pari viikkoa sitten. Mietitte varmaankin, että mitä muuta hurjaa ollaan keksitty tähän talon rakentamisen ohelle?

No, me irtisanottiin meidän vuokrasopimus!

Nyt varmaankin sitten mietitte, että minne ihmeeseen me muutetaan, kun talokaan ei ole vielä edes lähellekään valmis?

No, me todettiin, että muutetaan meidän veneeseen asumaan! Puuhastellaan tontilla anyhoo suurin osa ajasta, niin sama se on asua siinä lähellä, kuin ravata Kivistö-Kalkkiranta-akselia joka päivä ja tuhlata elintärkeää uniaikaa autossa istumiseen. Kuulostaa ihan fiksulta, eikö? Samalla saadaan myös säästettyä vähän päälle tonni kuussa, kun vuokraan ei mene rahaa. Toki tämä säästövimma saattaa kostautua moninkertaisena siinä kohtaa, kun veneessä asumisesta koituvia ahdistuksia pitää päästä purkamaan kallonkutistajalle. 😀

Mutta niin! 30. kesäkuuta pakataan siis kassit olalle ja sanotaan soronoo vuokra-asumiselle!

Positiivisesti ajateltuna työmotivaatiokin tulee varmasti pysymään katossaan, jotta veneestä pääsee taas mahdollisimman nopeasti ihan oikeaan kotiin asumaan ja takaisin siviilisaation pariin. 😉

Hämmästellään huomenna kuvien muodossa uusien ikkunoiden saapumista!

 

Pirttihirmu ja Marmoripossu kuittaa!✌

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.