Johtoroiloja, styroksia ja lattiaraudoituksia

Meillä on pitänyt työmaalla kiirettä koko toukokuun, kun ollaan työstetty taloa lattiavaluvalmiiksi. Tästä syystä myös blogin päivittäminen on valitettavasti jäänyt vähän vähemmälle, kun aamulla kello 06.30 herätessä ja töitä puoleenyöhön asti tehdessä ei ole oikein tehnyt mieli enää kotiin tullessa alkaa käymään lävitte päivän tapahtumia. 😬

Viimeiset pari viikkoa onkin siis mennyt haipakkaa arkipäiviä ja viikonloppuja myöten tontilla melkein joka päivä, kun ollaan työstetty johtoroiloja sekä lattioita valmiiksi seuraavia etappeja varten. Lattiat valetaan viikon päästä, ja Domluxin ikkunoiden pitäisi saapua näillä näkymin viikolla 24, eli 11. kesäkuuta alkavalla viikolla. Sitä ennen on kuitenkin pitänyt saada johtoroilot umpeen, levitellä kaksi kerrosta lattiastyrokseja sekä asentaa valuraudotukset.

Viime viikolla Jani merkitsi alakerran tulevien väliseinien paikat, ja Spigotin ammattilaiset jatkoivat sähkö- ja vesiputkien asentamista.

Jani mittailee ja merkitsee väliseinien paikkoja alakerran tulevassa kylpyhuoneessa.

Viikonlopuksi saapui onneksi taas Janin isä auttamaan johtoroilojen tekemisessä, ja miehet pääsivätkin hyvään työtahtiin, kun vuorotellen toinen työsti johtoroiloja ja toinen kittaili niitä umpeen. Perjantaina tehtiin töitä iltakymmeneen, ja lauantaina sekä sunnuntaina venyivät työpäivät tontilla myöskin aamusta iltamyöhään.

Appiukko nakuttelee johtoputkia paikoilleen.
Jani kittailee roilotuksia umpeen.

Äitienpäivänä aloitettiin lattiastyroksien levittäminen mukavalla työporukalla, kun yllätettiin Pirttihirmun äiti pienellä äitienpäiväruokailulla meidän tontilla. ❤️

Sillä aikaa, kun miehet jatkoivat johtoroilojen työstämistä, niin väsäilin yläkerrassa täytettyjä kroisantteja, kvinoasalaattia sekä muita herkkuja. Siinä oli ihan mukavaa fiilistä valmistella ruokia tulevan kylpyhuoneen lattialla ja kiehauttaa vedet trangialla. 🙂

Tarjolla oli mansikoilla, basilikalla ja brie-juustolla täytettyjä kroisantteja, kvinoa-salaattia, toast skageneita, halloum-juustoa, paistettuja makkaroita sekä alkoholitonta inkivääriolutta ja muita raikkaita kuplajuomia, Fazerin sinistä marjasuklaata unohtamatta.
Ruokapöytä sekä yksi penkki valmistettiin tyylikkäästi styroksipaketeista 🙂

Ruokailun jälkeen meillä olikin sitten innokas talkooporukka valmiina työntekoon, joten aloitettiin styroksien asentaminen paikoilleen.

Tätä ennen olin jo ehtinyt appiukon kanssa tasoittamaan mursketta oikeaan tasoon, ja voin kyllä sanoa, että siinä 26 asteen säässä virtasi hiki ihan urakalla. Onneksi saatiin kuitenkin työskennellä talon sisällä auringonvalolta suojassa.👍

Isä sahaa ja minä toimin painona.

Talolla kävi hyvä vilske äitienpäivänä!
Portaat piti saada styroksien asentamisen tieltä pois, joten Jani ja appiukko kuskasivat ne pihalle, jossa sitten nostettiin ne yläkerran parveketta vasten.
Rakas isoveli poseeraa kameralle…
…ja Jani näyttää taustalla, kuinka oikeasti kannattaisi poseerata. 😀

Sunnuntaina meni tontilla niin myöhään, että Janin isäkin lähti vasta maanantaiaamuna ajamaan takaisin kotiin Peräseinäjoelle.

Kaikkia styrokseja ei saatu asennettua sunnuntaina, joten painuttiin maanantaina taas omilta työpaikoilta suoraan työmaalle Janin kanssa jatkamaan niiden asentamista. Kello 00 mennessä oltiin saatu vihdoin kaikki lattiastyroksit laitettua, ja samalla kun Jani viimeisteli teknisen tilan styrokseja valmiiksi, niin yritin hankkiutua eroon ylimääräisestä styroksipurusta, jota oli muuten joka paikassa.

”Nyt on takki aika tyhjä” sanoi Jani maanantai-tiistai välisenä yönä klo 00, kun takana oli 16 tuntinen työpäivä.

Tässä kohtaa täytyy kyllä itse antaa iso kiitos omalle työpaikalle ja esimiehille, jotka ovat joustaneet rakennusurakan aikana hurjan paljon. Meidän on usein pitänyt arkena lähteä mahdollisimman aikaisin työmaalle hoitamaan asioita pois alta, ja esimerkiksi maanantain pakertamisen jälkeen sain tiistaina pitää etätyöpäivän, niin sain vähän kurottua univelkaakin pienemmäksi.

Tuolle omalle miehelleni antaisin mielelläni myös jonkinlaisen supermiespalkinnon, kun hän jaksaa oman erittäin fyysisen työnsä lisäksi painaa tontilla pitkiä päiviä.

Näyttäisi tuo meidän Pallokin olevan aika puhki näistä pitkistä työpäivistä tontilla:

Karvanaamat ottavat lepoa samalla, kun Pirttihirmu raapustaa blogikirjoitusta.

Tänä viikonloppunakin saapui rakas appiukko jälleen avuksi, ja meidän ystävämme Heikki tuli ammattilaisena avustamaan lattiaraudotusten laittamisessa paikoilleen. Janin veli tuli myös lauantaiksi tontille avuksi.

Perjantaina laitettiin urakkamakkarat paistumaan.
Kaikki makkarat menivät hyvin kaupaksi.

Itse ajattelin lauantaina pysyä poissa miesten tieltä, joten päätin laittaa meidän työmaata järjestykseen. Puulautoja oli kertynyt useaan kasaan tontille, joten kannoin kaikki kasat yhteen siistiin nippuun, jotta niitä voisi ehkä hyödyntää myös jatkossakin johonkin.

Tällaisista kasoista lähdettiin liikkeelle.
Puulankut, riviin järjesty!
Voilà!
Täytyy sanoa, että tästä kasasta olen ylpeä!

Miehet saivat viikonloppuna työskennellä talon sisällä suhteellisen hyvin auringolta suojattuna, mutta itse painelin koko päivän pihalla, joten sain aikamoisen aurinkokäsittelyn siinä samalla. Nyt on sitten selässä sporttiliiveistä aikamoiset rajat ja aurinkoihottumaa näyttäisi olevan sekä jaloissa että käsissä. 😬

Tänään jatkettiin isoveljeni Arin kanssa myös tontin siivoamista, ja tällä kertaa täytyy myöntää, että auringonvalo alkoi aika pahasti tökkimään. Koko päivä onkin jomottanut päätä aika lailla vaikka nestettä on yritetty tankata mahdollisimman paljon.

Onneksi viikonlopun tehotiimi sai niin paljon aikaiseksi, että ensi viikolla ei enää tarvitsekaan viettää kaikkia iltoja tontilla.

Suuret kiitokset tästä rakkaalle appiukolle, Heikille, Janin veljelle Markukselle sekä omalle isoveljelleni – ja tietenkin äitienpäivän talkooporukalle! 🙂

Tässä vielä lopputulos viikonlopun pitkien työpäivien aiheuttamasta puurtamisesta rakkaan appiukon demonstroimana. 😀

 

Aurinkoisin terveisin,

Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.