Marmoripossu on aivan katollaan

on

Mennyt viikko on koetellut perhe Nygårdin karvakuonoja sekä Pirttihirmua vähän ankarammalla kädellä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Sasulle iski kova vatsatauti, joten yöllä juostiin pihalla useampaan otteeseen. Käytettiin koirat aamulla vielä hyvällä lenkillä, jonka jälkeen molemmat kaksijalkaiset joutuivat lähtemään töihin. Päätin itse viettää mahdollisimman lyhyen päivän toimistolla, jotta Sasu-parka ei joudu jännittämään pakaralihaksiaan kotona turhan pitkään.

Kotiin palatessa en kuitenkaan ehtinyt väliovea pidemmälle, kun vastassa oli jo ei-niin-miellyttävä  Caca de Parfum. Sisälle päästyäni Pallo hyppi pienessä paniikissa ympäriinsä, ja Sasu pilkisti sohvan takaa huojentuneen näköisenä häntää heiluttaen. Katsastin nopeasti tuhot, jonka jälkeen lähdettiin saman tien lenkille. Tunnin mittaisen kävelyn aikana ehdin valmistella itseäni henkisesti kotona odottavaa siivousurakkaa varten.

Sasulla ei ollut helppo maanantai.

Yritin ajatella asiaa positiivisesti siltä saralta, että tuleepahan kevätsiivous hoidettua pois alta; kaikki matot, koirien pedit sekä meidän sängyn petivaatteet lähti heti pesuun, ja samalla tuli lattiat, kaappien ovet ja olohuoneen hyllykkö pestyä (kyllä, rapa oli roiskunut).

Meitä ei kuitenkaan päästetty niin helpolla vatsataudin suhteen, nimittäin seuraavaksi huomasin itse olevani kuumeessa ja vatsa alkoi päästelemään valaan kutsuhuutoa muistuttavia ääniä.

Ja koska yksin eikä kaksinkaan ole mukava sairastaa, niin Pallokin liittyi seuraan! Meitä oli täten kolme rapakuntoista (kirjaimellisesti) potilasta, jotka ravasivat töräyttelemässä tiuhaan tahtiin.

Normaalisti meidän koirilla vatsatauti on kestänyt päivän, mutta tällä kertaa minä ja Pallo oltiin peräti neljä päivää vatsavaivaisia, ja loppuviikosta meillä oli kaikilla aika piesty olo, kun alla oli huonosti nukuttuja öitä ja aikamoista nestehukkaa.

Onneksi viikonloppuun mennessä oltiin jo kuivilla vesillä, ja eilen päästiin touhuamaan koko päivä tontilla.

Ja sillä välin, kun me ollaan kotona sairasteltu, niin työmaalla on käynyt joku ilkimys töhrimässä meidän hienot seinät!

Töhrimisistä päätellen meille on siis tulossa ensi viikolla sähkömies vetelemään putkia ja johtoja työmaalle!

Appiukkokin tuli meille sitten perjantaina jeesaamaan viikonlopuksi, jotta huomiseen mennessä saatiin tehtyä läpivientireiät ilmastointiputkille, ja sähkäri pääsee heti aloittamaan omat työnsä ensi viikolla.

Koska kevätsiivous oli jo toisessa kodissa suoritettu, niin päätin, että kyllähän se pitää myös tulevassakin kodissa tehdä!

Sillä aikaa, kun miehet porailivat reikiä kattoon, niin siirsin tarpeettomia työkaluja, lavoja sekä puutavaraa pois talon sisältä pyörimästä. Samalla pääsin lakaisemaan yläkerran lattioita! Vaikka siitä ei nyt varmastikaan mitään erityistä hyötyä työmiehille ole, niin olipahan mukava puuhastella omassa kodissa. 🙂

Kevätsiivousta ja jätteiden lajittelua

Eilen koitti myös se hieno päivä, kun meidän tontilla vietettiin harjakaisia!

Matti ja Jussi olivat tulleet heti aamusta työmaalle nakuttelemaan kattoa paikoilleen, ja klo 18 Jani ojensi herroille harjakaisviinat hienosti suoritetusta työstä!

Nyt meillä on katto pään päällä!
Jani porailemassa katolla.

Sain ilokseni myös kuskata Janille työkaluja katolle, jossa mies poraili putkireikiä ensi viikkoa varten. En nyt välttämättä menisi kutsumaan näkymiä upeiksi. 😀

Lauantaina meidän seuraan liittyi myös Marmoripossun Riikka-sisko, jonka kanssa vasaroitiin ahkeraan tahtiin nauloja irti tarpeettomista linjapuista ja pinottiin erilaiset lavat omiin pinoihinsa.

Käly antaa nauloille kyytiä ammattilaisen ottein ja Sasu yrittää maastoutua taustalle.

Ja koska katto oli vihdoin valmis, niin pitihän sitä myös naisväenkin vähän juhlistaa! Rakas Marmoripossu oli harjakaisviinat hakiessaan napannut myös meille hieman janojuomaa. Voin sanoa, että kyllä maistui kylmä Happy Joe -siideri hyvältä nakuttelun ja auringonpaisteen lomassa!

Naurettiin raksapäivän aikana Riikan kanssa useampaan otteeseen, että kyllä tekisi mieli käydä rannassa pulahtamassa, kun siinä työn tohinassa tuli yllättävän kuuma. Ei muuten ollut hirveän kaukana, etteikö oltaisi pulahdettu! Helkkarin kylmäähän se vesi oli vielä, mutta ai että, kun olisi tehnyt nannaa!

Tänään käytiin vielä Janin ja koirien kanssa tekemässä pari tuntia töitä tontilla. Pakarat on aikamoisessa jumissa tällä hetkellä kaikesta kyykkimisestä ja lavojen kantelusta johtuen, mutta eiköhän tule uni taas hyvin kylään ensi yönä. 🙂

Mahtavaa olla taas elävien kirjoissa, ja päästä ahkeroimaan jälleen enemmän blogin parissa! Tentitkin häämöttävät pelottavasti jo viikon päässä, mutta eiköhän tästä hyvä tule!

Mukavaa huhtikuun viimeistä päivää ja nautinnollisia vappujuhlintoja arvon kansalaiset!

 

Ai niin!

Hyvä pikkujellonat! ❤

 

-Pirttihirmu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.