Ulkotäyttöjä kirpsakassa pakkasessa

Meidän päivä starttasi tänään kello 6.00, ja heti aamukahvien jälkeen suunnattiin autolla Meltexin Tuusulan myymälään hakemaan muutama puuttuva osa rakennushommia varten. Ostoslistalla oli muun muassa T-haaroja sekä kaariputkia (älkää kysykö minulta mihin tarkoitukseen 😬).

Jätettiin koirat suosiolla kodin lämpimään huomaan, sillä lämpömittari näytti Kivistöstä lähtiessä oikein kirpsakkaa -23 astetta.

Ah, virkistävä talvi!

Tontille päästyämme Jani keskusteli hetken meidän konekuskin kanssa tämän päivän suunnitelmista, ja minä keräilin sillä aikaa roskia työmaalta. Toimintasuunnitelman luomisen jälkeen napattiin tyhjät kaasupullot auton takakonttiin ja ajettiin paikalliseen Kalkkirannan rautakauppaan, ÖS Rautaan palauttamaan yksi ja täyttämään toinen. Samalla oli pakko katsoa lämpimämpiä työhanskoja, sillä sormet olivat aivan jäässä jo muutaman minuutin siivoilujen jäljiltä.

Rautakauppavisiitin jälkeen suunnattiin takaisin tontille täyden kaasupullon sekä lämpimien hanskojen kanssa.

Würthin työhanskoilla pärjää oikein hyvin kovassakin pakkasessa. Otin itselleni hieman tavallista isomman koon, niin hanskoihin jää enemmän lämmintä ilmatilaa.

Sitten olikin vihdoin aika ryhtyä hommiin! Alettiin samoin tein siivoamaan talon sisältä ylimääräiset lavat ja muut tavarat pois tulevien sisätäyttöjen tieltä.

Kodin sisäsiivouksen jälkeen olikin aika siirtyä ulkotäyttöihin, jotka tehdään ennen sisätäyttöjä. Pihalle alkoi ilmestymään hyvällä vauhdilla useampi kasa sepeliä ja mursketta täyttöjä varten.

Talon seinämän viereen laitettiin ensin routarättejä, joiden päälle kipattiin sepeliä. Tämän jälkeen routarätti nostettiin sepelin päälle, ja ulkopuolelle kipattiin vielä mursketta:

Löysin kuvaillessa myös meidän projektin punaisen langankin! 😀

Tänään päästiin myös peittelemään maalämpökaivoa maan suojaan. Jani sprayasi kaivon kannen vielä neonpunaiseksi, jotta konekuskin on helpompi olla ajamatta kaivon päältä täyttöjä tehdessään.

Sinne se upposi! Kaivo jää suoraan tulevan terassin alle piiloon.

Huomenna viimeistellään vielä ulkotäytöt loppuun, jonka jälkeen päästään aloittamaan sisätäytöt. Sisätäyttöjen jälkeen runkoasentajamme Matti ja Jussi pääsevät myös takaisin työntouhuun, ja sitten alkaakin talon oikeat seinät nousemaan! 🙂  

  

Siivotessa löytyi vielä tänäänkin hyvin nauloja ja muuta pikkumetallia. Kohta on ensimmäinen pahvilaatikko täynnä!

Nyt huomaa kyllä naamasta, että on tullut touhuttua pihalla 8 tuntia tänään. Pientä kihelmöintiä on havaittavissa iholla, ja pisamatkin ovat palanneet taas talviloman jäljiltä.

Mukavaa ja aurinkoista maaliskuun alkua! 🌞

 

-Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.