Nenä valuen kohti kevättä

Täytyy myöntää, että talven kanssa on tullut tänä vuonna vähän tapeltua.

Olen talvi-ihmisiä siinä mielessä, että tykkään lumen narinasta kenkien alla, virkistävistä paukkupakkasista sekä talviurheilusta, kuten laskemisesta pienessä hiprakassa pulkalla alas Iso-Ylläksentietä – ja tietysti lumilautailusta! Tänä talvenahan tuota lunta on riittänyt täällä etelässäkin erittäin hyvin, ja ollaan päästy nauttimaan ihan kunnollisesta talvesta.

Onhan se muutoinkin nyt todella kaunista, kun on valkoista kimalletta eikä vain ankean harmaata ja pimeää. ⛄

Valkoista kimalletta. ❤

Tänä talvena etelän lumisateet on kuitenkin koetellu hermoja muutamaan otteeseen, kun on pitänyt tehdä useamman kilometrin verran lumitöitä tontilla, jotta talon pohjia on voitu työstää. Esimerkiksi perjantaina 2. helmikuuta tuli painittua lumen kanssa ihan kikatuskohtaukseen asti:

Tuolloin en saanut aivan kaikkia lumia kolattua kevytpeitteiden päältä, joten seuraavana päivänä piti jatkaa urakkaa:

Lumen kolaaminen on välillä vähän sekopäistä puuhaa.

Mutta hyvähän siitä loppujen lopuksi tuli, ja kroppa kiitti hyvästä kuntoilusuorituksesta! 💪

Siinä ei kuitenkaan edes viikkoa ehditty hymyillä, kun jo taas tuli lunta kuin Esterin pyllystä.

7. helmikuuta: Palloakaan ei enää hirveästi naurattanut.

Lumisateista kuitenkin selvittiin, ja nyt on ollut hieno lumeton jakso! Talokin on noussut jo viisi varvia korkeaksi ”aitaukseksi”:

Keittiön ja vaatehuoneen välinen väliseinä.
Tältä näyttää slammattu sokkeli.

Viime viikolla harkkojen ulkopinta slammattiin vielä tasoituslaastilla, joka varmistaa pohjan ilmatiiviyden. Tässä vaiheessa varmaan mun lisäksi moni muukin lukija miettii, mitä tarkoittaa slammaaminen, niin se on siis nimitys yksikerrosrappaukselle, ja sana tulee nähtävästi naapuristamme Ruotsista: verbi ’slamma’, joka tarkoittaa ”ohuen laastin sekoittamista ja pinnan käsittelyä sillä” (Wikipedia: Slammaus).

Viime viikolla tontille tuotiin myös jättimäinen määrä lattia- ja seinästyroksia, jolla eristetään talon pohja kylmältä.
Samalla tuotiin myös patolevyt, jotka asennetaan sokkelin ympärille. Nämä eristävät seinät kosteudelta sekä muodostavat ilmaraon, jotta seinät pääsevät hengittämään.
Työpäivän päätteeksi käytiin ihastelemassa auringonlaskua.

Eilen mentiin myös tontille tekemään vähän töitä, ja saatiin avuksi isäni sekä tämän vaimo, Wan. Hassua oli se, että eilinen osoittautui isän ensimmäiseksi visiitiksi meidän tontille! No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 🙂

Eilen irrotettiin sitten ylimääräiset anturaraudoitukset pois kulmiin tulevien laastiviisteiden tieltä. Saatiin heti alkuun hyvä tiimiboogie päälle, kun jokaiselle riitti hommaa.

Jani rälläköi anturaraudoituksia ja isä tulee perässä irrottaen ylimääräisiä osia pois.

Haltioitunut Pallo toimi isän apparina.

Loppujen lopuksi työmaahommissa ei mennyt varmaan tuntia pidempään, joten lähdettiin jäille kävelemään ja nauttimaan kauniista talvisäästä.

Isä ja Wan leikkimässä kaisloilla. 😀

Välillä kävi kylmä viima, mutta muutoin oli mukava tepastella Kalkkirannan maisemia ihastellen. Kotiin tullessa molemmat koirat olivat aivan puhki, ja Sasu löysi heti hyvän paikan isännän kainalosta, jossa vietti loppuillan.

Sunnuntain lenkkeilyt kävi Sasulla kunnon päälle. 😀

Talvisäät meinaavat aina välillä olla vähän tuon talon rakentamisen tiellä, mutta on niistä silti nautittukin! Varsinkin nyt, kun päivät ovat pidentyneet, niin on ollut todella kiva lähteä vielä työpäivän jälkeen pienelle lenkille koko perheen voimin ja rentoutua luonnon äärellä.

Kalamies on erimies.

Nyt voisi kuitenkin talvi alkaa pikkuhiljaa siirtymään ja antamaan tilaa keväälle. Ei nimittäin haittaisi yhtään, jos tontilla ei tarvitsisi aina sulatella jäisiä sormia ja varpaita. Toki tuleepahan pysyttyä hyvin liikkeessä, jottei paikat jäädy tyystin. 🙂 Uskon siltikin vahvasti siihen, että talon rakentaminen on varmasti hauskempaa lämpimämmällä säällä!

Nyt siis katse vahvasti kohti kevättä ja lisääntyvää auringonvaloa! ❤

 

Hyviä valohoitoja toivottaen,

Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.