Sinä nyt vain et ole täydellinen

Meidän parisuhteessa vallitsee sellainen varmastikin aika klassinen ja yleinen järjestys, että mies sotkee ja nainen siivoaa. Tässä ei mun puolesta ole sinällään mitään vikaa, sillä tykkään kuitenkin siivoamisesta aika paljon. Jopa niinkin nolostuttavan paljon, että aika ajoin huomaan hymyileväni imurin kanssa heiluessani.

Välillä sitä haluaisi kuitenkin vain tulla siistiin kotiin, laittaa vähän kynttilöitä palamaan, nostaa jalat pöydälle ja viinilasi huulille. Näin oli esimerkiksi tänään.

Lähdin aamulla töihin, ja vinkkasin vielä ulko-ovea avatessani miehelle siitä, että tämä oli eilen — no, jos ei nyt lupautunut, niin jollain tasolla ”suostunut” imuroimaan kotona tänään.

Tulin kotiin klo 17 pintaan, ja kotona näytti täysin samalta kuin aamullakin. Tai no ei nyt ihan samalta: pari kaapinovea oli auki aamuiseen verrattuna. Osasin kuitenkin kotimatkalla jo valmiiksi aavistella, että sovittua siivoamista ei ole varmaankaan tapahtunut, sillä junassa nettiä selaillessani huomasin, ettei mies ollut julkaissut sosiaalisen median kanavillansa minkäänlaista siivouskuvaa tähän tyyliin:

Kyllä. Mieheni siivosi 22. maaliskuuta 2013.

Mä näen tota miestä muutoinkin tosi harvoin imuri kädessä. Jos mies ja imuri sattuu tarkentumaan samaa aikaa sarveiskalvolle, niin siinä on yleensä kyse unesta tai auton imuroimisesta. Toisinaan pääsen todistamaan näitä uskomattomia hetkiä, jolloin kyse ei ole kummastakaan!

Näin oli muun muassa silloin, kun olin pari päivää aikaisemmin ollut rintojen pienennysleikkauksessa ja mies joutui imuroimaan, koska ymmärrettävästi olin useamman viikon liikuntakiellossa. Miehen valmistautumista kyseiseen operaatioon oli hauska seurata; valmistautumiseen meni noin kaksi tuntia sekä muutama olut, ja itse imuroimiseen kului aikaa ehkä nipin napin viisi minuuttia.

Mä luulin hallusinoivani lääkehuuruissa kuvaa ottaessa ja Pallokin oli täysin pihalla, että mitä täällä nyt oikeasti tapahtuu:

7. lokakuuta 2016: Harvinainen tilannekuva miespuolisesta homo sapiensista imuri kädessä.

Mutta siis! Tämänpäiväiseen palatakseni!

Tulin siis kotiin töistä, ja mies istui sohvalla minun viinilasi kädessään.

Aloin tietty heti kiukuttelemaan.

Laitoin takin naulakkoon, käärin hihat ja kaivoin imurin kaapista. Siinä sitten 2 minuuttia kotiintulon jälkeen mattoja parvekkeelle kuskatessani mies huomaa, että vaimoa ei nyt oikein hymyilytä.

Mies: ”No, mikäs sua kiukututtaa?”
Nainen: ”No, kun sinä olit luvannu siivota…”
Mies: ”Oltiin koirien kanssa neljä tuntia pihalla ulkoilemassa. En oo ehtiny…”
Nainen:

Kyllä! Sanoin ääneen mikä kiukututtaa, enkä tuhissu vain hiljaa tuittupäissäni ja odottanut, että mies tajuaisi. Ei ne tajua. Välillä ne on niin autuaan pihalla asioista, että ei niille voi oikein suuttuakaan.

Mies otti viinilasinsa ja lähti makuuhuoneeseen siivoamaan vaatekaappiaan, kun ollaan viemässä Hope ry:lle toimitusta tässä lähiaikoina. Imuroidessani sitten huomasin, että pyykinpesukone hyrryytteli menemään kylpyhuoneessa, ja parvekkeella pakkasesta räjähtäneet alkoholittomat olutpullo ja -tölkkisotkut oli siivottu. Olihan se jotain siis kuitenkin tehny. Kiukkutaso alkoi laskemaan ja aloin miettimään tuota kiukun kohdettani, rakasta sottapyttyä.

Rakas sottapytty.

Imuroidessa sitä tulee ajatelleeksi paljon asioita, mitä ei ehkä muuten oivaltais. Mä mietin tänään muun muassa sitä, kuinka silmiin on nyt viime aikoina osunu paljon sellaisia lainauksia kuten ”Sinä ansaitset vain parasta!”,  ”Älä tyydy kuin parhaimpaan!” jne. Sellaista, mitä moni äiti varmaan päästelee suustaan tyttärilleen puhuessaan.

Mun mielestä ne on tyhmiä, ja alan aina ylianalysoimaan niitä.

Tänään sitten imuroidessani mietin, että mitä ihmettä se parhain edes on. Ja ansaitsetko sä nyt oikeasti vain kaikkein parasta? Aivan varmasti et oo niin hyvä tyyppi, että ansaitsisit! Ja kuka nyt ees haluaisi kaikkein parasta? Jos haluaa tosi tylsän elämän, niin sitten ehkä.

Mulla palaa välillä hermo tuohon rakkaaseen aviomieheeni juuri sen sottapyttyisyyden takia. ”Tuo tullessas, vie mennessäs”-käytäntöä ei oikein saada toimimaan, ja tosi usein kuulee sen klassisen ”En oo ehtiny.”-lausahduksen, joka erityisesti aiheuttaa verisuonen pullistumaa ohimolla.

Sitä sitten jää helposti rypemään siihen pahaan mieleen, että kun tuo toinen ei pidä samanlaista huolta kodista kuin itse pitää. Pikkuhiljaa saattaa jopa muuttua sellaiseksi pieneksi marttyyriksi, joka itkee sitä, kun sitä on perheessä ainoa, joka pitää kodista hyvää erinomaista huolta.

Sitten, kun ajattelee vähän tarkemmin, niin mähän oikeastaan tykkään siivoamisesta ja järjestelmisestä, niin minkä takia sitä sitten tulee välein kiukuteltua niin paljon?

Tässä kahdeksan vuoden aikana oon oppinut ymmärtämään, että on kohtuutonta pyytää toista pitäytymään esimerkiksi samassa puhtaustasossa, mistä itse välittää. Voin tunnustaa itse ainakin heti, että mä tykkään, kun koti on tosi siisti. Mulle tulee siitä hyvä mieli, ja pystyn rentoutumaan paljon paremmin, kun koti ja asiat on ojennuksessa.

Mutta jos se pieni sotkuisuus ei toista haittaa, niin minkä takia sitä todella siivosti elämistä pitää sille toisellekin tuputtaa? Ja tuossa aikaisemmin kun kirjoitin siitä, että miehet ei tajua, niin tätä juurikin tarkoitin. Miehen, jolla on 43:n kokoinen jalka on varmastikin tosi vaikea yrittää sulloutua naisen 36:n (korko)kenkiin ja ymmärtää, miksi sitä emäntää nyt ottaa päähän niin paljon, kun tuo eilen olkkarin pöydälle jätetty sipsipussi on siinä pöydällä edelleenkin!

Tänään toki kyse oli siitä, että olin kertonut miehelle toiveen, jota hän ei ollut ottanut huomioon, joten mun on ihan OK kiukutella asiasta vähän. 😉

Toki ei tälle karvanaamalle voi hirveän pitkään kiukutella.

Mies lähti sitten tänään vielä viettämään iltaa kaveriensa kanssa, ja hän oli matkalla lähettäny mulle tekstiviestin, jossa luki: ”Olet maailman rakkain 😍

Ei se mies ehkä täydellinen ole, mutta maailman rakkain hänkin on. ❤

 

-Pirttihirmu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.