Jaksaa, jaksaa, painaa, painaa!

Viime viikolla jäi kirjoittelut kokonaan välistä, kun oltiin joka päivä tontilla viimeistelemässä maatöitä loppuun. Koko perhe Nygård – koirat mukaan lukien – on ollut aivan sippi, kun ollaan pyöritty tuolla pakkasessa aamusta iltaan tehden jos minkälaisia hommia.

Asiaahan ei myöskään auttanut se, että talvi päätti kerrankin tulla tänne etelään oikein ryminällä. Tontille oli perjantaiaamuun mennessä satanut rapiat 30 senttimetriä lunta, joka piti tietenkin saada jollain ilveellä pois, jotta se ei ole rakennushommissa tiellä. Yllättäen poistohomma tuli mun kontolleni, kun en oikein muutakaan osannut tontilla tehdä.

Perjantain saldona rapiat neljä tuntia ja 20 kilometriä lumihommia.

Jos jotain positiivista lumen kolaamisesta voi sanoa, niin ei ainakaan kylmä päässyt tulemaan! Perjantain kolailujen jäljiltä olin niin puhki, että kun vihdoin päästiin autoon siinä iltaseitsemän aikaan, ja pyllylämmitin alkoi kivasti hyrisemään, niin sain sellaisen hepulikikatuskohtauksen, kun katsoin Samsung Health -applikaation päivän liikuntatilastoja. Hetken aikaa kyyneleet silmissä kikattelin ja totesin, että hullun hommaa tää talon rakentaminen.

Jani mietti myös kotimatkalla, että olis ollut siistiä laittaa Sports Tracker päälle, jotta olis voinu nauraa kulkureitille. Päätinkin sitten heti lauantaina laittaa applikaation päälle, ja katsoa, miltä lumen kolaaminen näyttää kartalta. Aikamoinen sotkuhan siitä synty. 🙂

Lauantaina oli vähän iisimpi päivä!

Lauantaina sitten 2,5 tunnin kolailujen jälkeen sammutin Sports Trackerin ja menin ylpeänä kertomaan miehelle, että nyt on koko talon pohja-alue kolattu lumesta. Mies katsoi mua säälivästi ja varovaisella äänellä ilmoitti, että yksi nurkkaus pitäisi vielä kolata puhtaaksi, koska sinne tulee antura. En nyt tarkalleen muista purskahdinko itkuun vai kiroilinko, mutta ei siinä muu auttanut, kuin purra hammasta ja hoitaa homma kunnialla loppuun, kun kerran olin aloittanutkin. Kyseinen kulma sattui kaiken kukkuraksi olemaan vielä niin tyhmässä kohdassa, että siellä ei oikein lumikolalla voinut mitään tehdä.

Viimeinen tahtojen taisto käytiin oikealla olevien kolmen salaojakaivon keskellä.

Siinä sitten apinan raivolla heiluin lumilapio kädessä, ja heitin lunta ylemmälle kalliotasolle. Samaan aikaa, kun höyrysin lumen keskellä, niin naapuri sattui ajamaan meidän työmaan ohitse. Hän pysähtyi Janin kohdalla ja nauroi: ”Nyt saa kyllä lumi kyytiä!”

Kyllä! Lumi sai kyytiä!

Nyt pidän sormet ristissä, että lisää lunta ei enää sataisi, sillä mä en ole vielä henkisesti palautunut tästä kokemuksesta. 😬

Uni maistui kaikille viime viikolla!

Lumitöiden lisäksi hoidettiin viime viikolla myös jätevesipumppaamo kuosiin ja vedeltiin kaapeleita oikein urakalla.

Välillä myös neuvoteltiin: ”Noo, jos sä heittä ja mä luppa olla haukkumata?”

Herra Marmoripossu täytti myös keskiviikkona 35 vuotta! Tätä juhlistettiin aamulla pullakahveilla!

Synttärikynttilän kanssa piti olla vähän luova.

Ja koska ikä ei tule yksin, niin aamulla piti myös venytellä päivän rakennushommia varten!

Tontille ajeltaessa selvisi myös puolivahingossa, että Sasu oli hotkaissu Janin synttäripullan parempiin suihin. Molemmat oltiin luultu, että toinen oli syöny pullan aamulla, mutta autossa selvisikin, että Sasuhan se oli ollut. Karvakorva nimittäin röyhtäili tontille lähtiessä siihen malliin hassusti, että ei ollut epäilystäkään pullavarkaasta.

Raksapäivien parhainta antia on muuten ollut ehdottomasti lounashetki! Noin 8 kilometrin päässä meidän tontilta sijaitsee Willa Söder -niminen juhlatila, joka tarjoaa erittäin hyvät lounaat! Suosittelen todella lämpimästi, jos satutte liikkumaan kulmilla! Lounaaseen kuuluu iso salaattipöytä sekä kahvit, ja itse lounasruoka tarjoillaan suoraan pöytään. Muy bueno! ❤

Willa Söderin herkullinen lounastarjoilu pelastaa huonommankin päivän! ❤

Keskiviikkona meidän tontille tuotiin myös pieni lämmitetty koppikin! Nyt tarkenee Jämerän työporukka työskentelemään tontilla, vaikka olis vähän kovempiakin pakkasia. 🙂

Niin, olihan tää avaimet käteen -paketti!

Tulevana torstaina pidetään tontilla myös Jämerän kanssa aloituskokous, ja talon pitäisi lähteä nousemaan perjantaista eteenpäin. Tämä tarkoittaisi sitä, että palttiarallaa toukokuussa meillä pitäisi olla jo runko kokonaan pystyssä! 🙂

Tänään käytiin myös meidän ihanan pankkitädin juttusilla Nordeassa nostamassa lisää lainaa. Talon valmiusaste on tällä hetkellä hieman yli 13 %, ja kohta se lähtee nousemaan hieman rivakammin! Tässä on tapahtunut muutoinkin kaikkea jännää, niin pyrin tällä viikolla kirjoittelemaan taas enemmän, jotta ei vain jäädä projektissa jälkeen! 😉

 

Mukavaa alkanutta viikkoa toivottaen,

Lumihirviö aka Pirttihirmu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.