Ihana, jännittävä elämä!

Herra Nygårdin Audi-ostosten jälkeen aloimme miettimään uusia kuvioita elämälle. Vaihtoehdoiksi valikoitui oikeastaan kaksi: joko etsisimme uudemman omakotitalon tai rakentaisimme oman kodin, jos vain löytäisimme sopivan tontin.

Pari kuukautta aviokriisin jälkeen, keväällä 2016, löydettiinkin Espoon Nuuksion läheltä Pitkäniitystä 1300 neliöinen kirveenvarsitontti, jonka takapihalta avautui upea metsämaisema, ja jonka polkuja pitkin olisi voinut kävellä suoraan Nuuksion kansallispuistoon.

Espoon Pikimetsän tontti.

Tontti oli muuten todella kiva, mutta ainoana miinuksena oli Kehä III:n ja Turun moottoritien suunnalta kantautuva jatkuva humina, josta olisin halunnut eroon jo Kivistössäkin. Aloimme kuitenkin suunnittelemaan innoissamme mahdollista taloa tontille, ja tuolloin olimme ihastuneet Jämerän mallistosta löytyneeseen Openspace-nimiseen talomalliin. Ideana oli jo tällöin rakentaa avoin koti, jonne olisi helppo kutsua ystäviä kylään.

Jämerän upea Openspace-talomalli
Jämerän Openspace-talomallin yläkerta
Jämerän Openspace-talomallin alakerta

Yläkerta oli mielestämme mainio juuri sellaisenaan, mutta alakerrasta olisimme poistaneet isoimman makuuhuoneen ja laajentaneet kylpyhuoneosastoa sinne, samalla suurentaen saunaa. Alakertaan olisi tuolloin jäänyt kaksi makuuhuonetta, joista ensimmäinen olisi toiminut meidän makuuhuoneena ja toinen vierasmakuuhuoneena. Fiilisteltiin tulevaa taloa jopa tuhrustamalla spray-maalilla alakerran pohja meidän silloisen omakotitalon pihamaalle ja kävelemällä siellä ”sisällä”. 🙂

Heinäkuussa 2016 herra Nygård sai kuitenkin huijattua mut mukaansa pienelle automatkalle lupaamalla, että menemme katsomaan toista mahdollista tonttia, vaikka oikeasti miehellä oli – yllätys, yllätys – autot mielessä. 😉 Kruisailtiin Sipoon suunnalle, ja autokaupassa käynnin jälkeen päädyttiin Kalkkirantaan. Hetken hiekkatietä ajeltuamme ja merta ihasteltuamme tuijotimme vehreää metsää, jonka etummaiseen puuhun oli kiinnitetty Habitan myyntikyltti, josta löytyi hieman tietoa edessämme olevasta 7000 neliöisestä metsätontista. Tontin reunalla sattui olemaan juuri sopivan kokoinen kolokin, johon saimme pysäköityä auton. Lähdettiin tutkimaan tätä kaunista metsäaluetta, ja voi juma se tunne, kun seisot keskellä ihanan tuoksuista ja vehreää metsää, ja kuulet: et yhtikäs mitään! Olin erittäin innoissani!

Siitä menikin sitten lyhyt tovi, niin meillä oli jo ostotarjous sisässä! 😀

20. päivä heinäkuuta laitettiin meidän ostotarjous Kalkkirannan tontista sisään. Hieman jänskätti, mutta onneksi Keisari jeesasi! 😀

Kauppaehtona oli, että saadaan vuoden 2016 loppuun mennessä myytyä meidän silloinen tontti. Aika täpärälle meni, sillä virallinen ostopäivämäärä merkittiin papereihin 27. joulukuuta. 🙂

27. joulukuuta 2016: virallista ostopäivää juhlistettiin kuohuvalla klassiseen tapaan Kivistön paikallisessa, Solmussa.

Samalla, kun tontti muuttui Espoosta Sipooseen, niin muuttui myös talosuunnitelmamme. Koimme, ettei moderni Openspace oikein sopinut Kalkkirannan luontomaisemaan, joten päädyimme suunnittelemaan Jämerän ja arkkitehtimme Virve Rosbergin kanssa kokonaan uuden talon, joka olisi ulkonäöltään vähän pehmeämpi. Tästä syntyi meidän unelmakotimme.

Miksi juuri Sipoo?

Tontilla touhutessa on ollut ihana tutustua tuleviin naapureihin, jotka ovat kaikki sanoneet samaa: Kalkkiranta on ihana paikka asua! Sieltä löytyy meri, luonto ja rauha sekä suurena plussana vielä se, ettei tarvitse kesämökkiä ostaa, kun paikka on itsessään jo niin rentouttava. Myöskin Sipoon terveydenhuoltoa on kehuttu, ja etäisyys esimerkiksi Helsingin keskustaankaan ei ole mitenkään päätähuimaava; 35 kilometriä. On myös mukavaa, kun ihmiset moikkaavat toisiaan, ja välillä vastaan ajaa traktori, jonka ohjaamossa istuu leveästi hymyilevä lippispäinen vanha herra. ❤

Luonto on myös meidän perheen sydäntä lähellä, ja on mahtavaa, että etuovelta avautuu silmänkantamattomiin jatkuva metsä, joka on täynnä mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Muutaman kymmenen metrin päässä lainehtiva meri taasen tarjoaa kalastus-, veneily- ja muita seikkailumahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan nämä kaikki tekivät Kalkkirannan tontin ostopäätöksestä erittäin helpon.

Ruokaa takapihalta!
Toukokuussa 2017 meidän naapuriin oli muuttanut suloisia villapalloja! ❤ Mainittakoon, että tuo perheen musta lammas vaikutti hitusen äkäiseltä!
Meidän perheen vesipeto, Pallo.
Syksyistä näkymää Kalkkirannasta.
Varsinkin koiriemme innostusta on ollut ihana seurata, kun he juoksevat metsässä, syövät mustikoita ja rehaavat keskenään.

Vaikka kaikki ei aina olekaan sujunut aivan mutkitta, niin en vaihtaisi silti päivääkään tästä projektista! Haluan erityisesti kiittää ystäviämme, jotka ovat olleet tukena ja nauraneet kanssamme, kun maailma on kaatunut niskaan, sekä työporukkaamme, joiden kanssa on mahtava tehdä töitä. Unelmatalon pitäisi valmistua tämän vuoden syksyllä, ja tähän väliin mahtuu varmasti jos minkälaisia kommervenkkeja, mutta kaikesta kuitenkin selvitään yhdessä, ja lopussa taas kilistellään kuohuvalla. 🙂

Unelmat on tehty toteutettaviksi!

 

Nauttikaahan tulevasta viikonlopusta ja muistakaa pussailla! ❤

 

-Pirttihirmu

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.