Tuhansien päätösten painajainen

Kävin juuri läpi taloprojektiin liittyviä kuvia ja huomasin, että ensimmäiset sisustussuunnittelu mielessä otetut kuvat ovat vuoden 2016  heinäkuulta – tarkemmin sanottuna 534 päivän takaa. Muistan tuolloin ajatelleeni, että kerrassaan ihanaa, kun saa rauhassa pohtia mahdollisia laatta-, keittiö-, ikkuna-, lista- jne. malleja tulevaan unelmakotiin.  Tonttikin oli vasta löytynyt eikä lopullisia ostokirjoja oltu edes allekirjoitettu, lainapäätöksestä puhumattakaan! Kaikki aika maailmassa siis suunnitella sitä täydellistä kotia ja värimaailmaa, jossa keittiön työtason puinen baaripöytäpääty sointuu kivasti portaiden puupintaan, ja kylpyhuoneen sadesuihkun valkokrominen pinta mätsää poreammeen hilavitkuttimien sävyyn.

No stress! Espoon Vepsäläisen myymälästä löytyvässä Sake-nojatuolissa oli hyvä ottaa päikkärit.

Sitten 471 päivää myöhemmin sitä huomaa kittaavansa kahvia olohuoneen pöydän äärellä klo 01.06 tehden kuumeisesti päätöksiä pistorasioiden paikoista ja muista sähkövedoista seuraavan päivän LVIS-miittiä varten samalla, kun tuijottaa ohimoitaan hierovaa puolisoa ja miettii, että mihinkä se kaikki aika meni.

Ennen kuin päästiin pistorasioiden paikkoja valitsemaan, niin piti tosin päättää talon malli ja kuka sen rakentaa – ja vaihtoehtojahan löyty!

Luettiin netistä paljon kokemuksia ja arvosteluja eri talonrakennusfirmoista ennen kuin päädyttiin omaan talovalintaamme. Kommentteja lukiessa tuli kyllä heti selväksi, että mielipiteitä löytyy suuntaan jos toiseen, ja ”siellä on nyt tuon toisen firman tyyppi trollaamassa” -tyyppistä viestiä oli varmatenkin jokaisessa viestiketjussa. Tuntui siis todella vaikealta saada sitä oikeaa ja luotettavaa kuvaa yhdestäkään pientalomerkistä.

Loppujen lopuksi tilattiin esitteitä useammalta eri firmalta, ja tehtiin lopullinen päätös sekä netistä löytyvän tiedon että oman fiiliksen perusteella. Tässä kohtaa projektia voin ainakin todeta, että päätös on ollut hyvä! Jämerän kautta saimme myös ihanan arkkitehtimme, Virve Rosbergin piirtämään talomme pohjapiirrokset ja hiomaan yksityiskohdat toimiviksi.

Talomme lopullinen muoto syntyi erilaisia pohjaratkaisuja yhdisteltäessä ja omia mieltymyksiä kuunnellen; paljon avointa ja korkeaa tilaa, jossa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä isoja ikkunoita tuomaan valoa ja ympäröivää luontoa lähemmäksi.

Sommitellaan taloa tontille ensimmäisessä tapaamisessa arkkitehtimme Virve Rosbergin kanssa Jämerän toimistolla Espoossa 8. elokuuta 2017.
Kalkkirannan Kievarin terassilla päästiin näkemään kotimme ensimmäiset pohjapiirrokset 16. elokuuta 2017.

Alla muutama kuva tulevasta talostamme BIMx-viewerillä napattuna. Talon harmaa sävy tulee olemaan aika lailla tummempi, kuin miltä kuvissa näyttää. Ruskeat osat tulevat taasen olemaan puuta.

Nämä isot ikkunat avautuvat merelle päin. Yläkerran pienestä parvekkeesta olen erityisen iloinen. ❤
Tässä pääsisäänkäynti, joka sijaitsee talon takana, metsään päin osoittaen. Kuvasta katsottuna oikealta tulee pihatie.
Vähän osviittaa sisätiloista. Suoraan kameran alla on keittiö, ja oikealla näkyvä ikkuna on makuuhuoneestamme.
Yläkerran ”parvi”, jonne tulee kirjahyllyt, muhkea lepotuoli sekä taiteilunurkkaus.

Mikä ihana tunne se olikaan, kun talon muoto oli vihdoin päätetty! Siinä kohtaa sitä kuvitteli, että nyt helpottaa, kun on konkreettinen kohde, jota sisustaa.

Ehei!

Kävimme 23. marraskuuta (2017) Laattapisteessä katsomassa silloisia valintojamme, ja #hupsistasaatana, koko paletti meni uusiksi. Nyt tosin myönnettäköön, että uusi olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen tuleva laatta on niin bull’s eye että oksat pois! Tässä kuvat ensimmäisestä valinnasta ja nykyisestä:

Ensimmäinen valinta oli sekin kiva, mutta siinä oli jokin pielessä – en vain tiennyt mikä.
Keittiöön, olohuoneeseen ja eteiseen tuleva lattialaatta hyväksytetty Pallolla!

Tässä siis uusi ihana luonnonkallion tuntuinen lattialaattamme, jossa mieletön ”jalkatuntuma”, ja suurena plussana se, ettei koirista lähtevä kura sekä Sasun karvat erotu helposti! 🤗  Siivousintoilija kiittää!

Lähdettiin tuolloiselta Laattapisteen visiitiltä suoraan Domukselle tapaamaan meidän keittiösuunnittelijaa, Paulaa pienen 60×120 cm -kokoisen ”koepalan” kanssa (kiitos muru, kun jaksoit kantaa!), ja siellä todettiin, että uusi laatta passaa mainiosti keittiön kaappienkin kanssa (tässä kohtaa siis yllättävän helposti sujui asiat)!

Tässä vieretysten vasemmalla: lattialaatta, työtason kivipintapala sekä kaappien värimalli – Oikealla: alakerran vessan ”pääseinän” laatta, allastason pintamateriaali sekä allaskaappien värimalli.
Taustalla näkyy meidän tuleva keittiö, jota on muuten hiottu!

Nyt tosin harmittaa, ettei tullut otettua alakerran kylpyläosaston uusista laatoista kuvia. Jani nimittäin kehitteli niin tyylikkään ratkaisun, etten malta odottaa niiden laattojen näyttämistä teille!

Ja tosiaan; nyt meillä on kotona 60×120 cm kokoinen laattapala, jota käytän kuvausalustana kaikelle mahdolliselle, kunhan vain saan aina hyvän tekosyyn kuvata. Tässä alla meidän molempien äideiltä saatuja joululahjoja.

Laitoin pyyhkeen ja astiat vielä takaisin paketteihinsa ja kaappiin odottelemaan uuteen kotiin pääsyä. 🙂

Kertokaahan tekin; mikä teillä on ollut vaikeinta uuden kodin valintoja tehdessä?

 

Mukavaa alkanutta viikkoa toivottaen,

Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.