Talvi löytyy Ylläkseltä – Winter is here!

Vuosi 2017 saatettiin arvoiseensa päätökseen Ylläksen laella rakkaiden ystävien kanssa laavulla istuen ja ilotulituksia ihastellen. Nuotiolla paistettua makkaraa mutustellessani oli sydän pakahtua siitä onnentunteesta, kun katsoi Lapin upeaa valkoista luontoa ja hengitti nuotion savuja suun ja silmien kautta. Oli sellainen mukavan kutkuttava fiilis vatsassa (ja silmissä), että kaikki on hyvin maailmassa, kun ympärillä on niin hyväsydämisiä, kultaisia ihmisiä ja ollaan näin kauniissa paikassa.

 

Joulu Ylläksellä

Päätettiin tälläkin kertaa ottaa renkaat alle ja ajaa Ylläkselle, sillä kyydissä oli myös kaksi karvakorvaa, jotka eivät ole mitenkään erityisen innoissaan lentämisestä. Siispä hypättiin rohkeasti yön selkään ja hurruuteltiin menemään 12 virkistävää tuntia kohti valkoista joulua!

Klo 01.30: Herra Nygård sai onneksi muutaman tunnin nukuttua ennen reissuun lähtöä, mutta itsellä jäi tirsat välistä, kun piti vielä joululahjatkin saada paketoitua. No, onneksi on energiajuomat!

Ja ah! sitä fiilistä, kun ensimmäisenä aamuna lähti koirien kanssa ulos leikkimään ja kaikkialla oli puhtaan valkoista!
Sasulla tosin ilmeni heti hieman ongelmia mitä tuli veskissä käymisen suhteen; molemmat koirat ovat tottuneet tekemään isommat hätänsä kauemmas kulkuväylistä, joten siinä kohtaa kun Sasun piti päästä tieltä pois ja apuvälineinä on vain 40 senttimetriset käpyeläimen tikkukoivet, niin ei se lumihanki vain kanna. No, siinä sitten koiran tuskailua seuratessani totesin, ettei tässä oikein muu taida auttaa kuin mennä käsin kaivamaan hätää kärsivälle (kirjaimellisesti!) ja nololle otukselle pieni polku syvemmälle metikköön ja sinne sitten isompi kakka-alue. Ei onneksi tarvinut koiralle demonstroida käyttötarkoitusta.

Tuonne se pääsi onneksi omin koivin!

Suunnattiin Ylläksen rinteisiin heti, kun oltiin ajomatkasta selvitty, ja itseä ainakin hieman jännitti kauden ekat laskut! Matkalla ylös piti toki ottaa myös laskukauden ensimmäinen selfiekin gondolihississä!

Intopinkeenä ensimmäiseen mäkeen! Ystävältä tuli heti kuvasta kommenttia, että näytetään turvallisuusriskiltä. 😀
Koska edellisistä laskuista oli jo pieni tovi, niin jännitystä oli hyvä helpottaa makoisalla minttukaakaolla Ylläskammissa. Voin sanoa, että toimii!

Itsellä ei jostain syystä tänä kautena ole laskut oikein onnistuneet, ja toisena laskupäivänä otti niin pahasti päähän, että käytiin rinteiden juurella sijaitsevassa Jemes Sport -urheilumyymälässä uusimassa mun lautakengät jäykempiin Salomonin versioihin kun huomattiin, että vanhat Vans:in menopelit oli niin penteleen löysät, että piti nojata 90 astetta (ainakin!) suuntaansa, jotta sai edes jotain kosketusta lautaan. Sen verran vähän lautailleena en ollut edes ymmärtänyt asiaa ennen kuin sain uudet jäykemmät kengät jalkaan. Oli nimittäin aikamoinen ero!

Kolme laskupäivää myöhemmin meni sitten myös lumilaudastakin etuside poikki, kun pannutin rinteessä. Ei muuta kuin taas suunta Jemes Sporttiin! Jos jotain hyvää pitää tästä löytää, niin Jani sai pannut kuvattua GoPro:llekin, eli voidaan mehustella tapahtunutta vielä sitäkin kautta! 😉

Ei näin!
Väännä sitä ruuvimeisseliä!

SnowVillage ja Game of Thrones

Kun laskut oli laskettu, niin oli aika tehdä myös muutakin! Ensimmäisenä suunnattiin SnowVillageen ihastelemaan Game of Thrones -teemalla tehtyä jättikokoista lumilinnaa ja sen kätköistä löytyviä jäätaideteoksia! Ai että oli hienoa! Tässä kohtaa ei oikein sanat riitä, joten annan muutaman kuvan tehdä taas työnsä!

 

Ensimmäisenä pääsi seuraamaan videolta projektin syntyä. Blogikirjoituksen lopusta löytyy vielä linkki SnowVillagen Facebook-sivustolla olevaan hienoon videoon rakennusurakasta!
Oli pakko kosketella kaikkea, että onko tää oikeasti jäästä tehtyä! 😀

”Kulta, miksi meidän makkarissa ei ole tällaista sängynpäätyä?”
Tämän ukon näkemisestä tuli ihan kylmät väreet. Mielettömän hieno livenä!

#snowvillage_got
Tottakai meidänkin piti mennä liukumäestä – pariin kertaan!

       

Ruokapöydässä oli jäätävä tunnelma.

Sisältä löytyy myös hieno jääbaarikin, josta pääsee tilaamaan vaikka minttushotit, jotka voi nauttia jäästä tehtyjen baaripöytien äärellä. 😉

Suosittelen lämpimästi visiittiä tänne talven ja jään ihmeellisen maailmaan! Uskomattoman hienoja kädentaidon näytteitä monikansallisen tiimin tekemänä!

Konijänkän kotieläinpiha

Ylläksen reissun viimeisenä päivänä käytiin vielä Konijänkän kotieläinpihalla rapsuttelemassa kaikenkarvaisia söpöläisiä! Jani kävi myös intensiivisen keskustelun hanhen kanssa, ja minä pääsin rapsuttelemaan erittäin hellyydenkipeää vuohta. 🙂

Aikamoinen natina kuului aidasta, kun tämä jättikokoinen komistus nojaili siihen. 🙂
Ihaan korvat! ❤

Kuvauksellinen alpakka.

Poroja ei näkynyt tällä Ylläksen reissulla teiden varrella, mutta onneksi Konijänkän tilalla oli pari kaveria näytillä. 🙂

Ylläs ei tälläkään kertaa pettänyt, ja hieman kyllä harmitti ajaa takaisin tänne harmaaseen ja pimeään etelään. Onneksi mukaan tarttui kuitenkin liuta kuvia, joita voi katsella, kun synkkyys ahistaa! Toivottavasti päästään takaisin taas pian!

Uuden vuoden aattona nautittiin Ylläs Kota -ravintolan superherkullista korvasienikeittoa! ❤

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää!

Mukavaa viikonloppua!  ❤

 

-Pirttihirmu

 

Video SnowVillagen mahtavan lumilinnan rakentamisesta:

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.