Loputon louhe

Edellisestä postauksesta onkin jo aikaa taas vierähtänyt ja tontilla ollaan lähinnä liikuteltu louhetta, mitä kallioiden ampumisesta tuli. En olisi kyllä ikinä voinut kuvitellakaan millainen läjä kivenlohkareita tuleekaan tuollaisen pienen kallion kinkaman räjäyttämisestä.

20171202_101628[1]

Yhdelle kaivinkoneelle tällainen 1000 m3 louheprojekti on aika melkoinen savotta lempata, ja hommaa on vielä hieman hidastanut se, että konekuskimme, Kitte, hoitaa projektiamme omien päivätöidensä päälle lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi pienessä perheessämme on hieman sairasteltu, joka sekin omalla osallaan on aiheuttanut projektin hieman verkkaisen etenemisen.

20171205_162828[1]

Yksi hidastava tekijä on myös ollut logistiikka. Alkuun kaivinkone siirsi maita lähinnä kasalta toiselle ja levitti niitä mahdollisuuksien mukaan takatontille tulevan nurmipihan pohjaksi, mutta nyt onneksi saatiin murskeajosta yksi paikallinen kuorma-autoilija iltahommiin louheen siirrossa jeesaamaan. Kuorma-auto on toki kustannus, mutta säästää rutkasti kaivinkoneen tunteja, tullen näin ollen loppuviimeeksi halvemmaksi. Aika nopeasti alkoikin tapahtumaan eri tavalla, kun kone pääsi mättämään louhetta suoraan kaivannosta lavalle ja kuorma-auto sitten kippasi sen tontin takareunaan pihan pohjaksi. 20171208_132923[1].jpg

Nyt vihdoin on kaikki louheet ajettu ja päästään oikeasti maatöiden kimppuun. Ensin on tarkoitus levittää reilusti mursketta louhepedeille ja sitten valssilla ”kiilata” louhe paikoillensa. Tämän jälkeen päästäänkin jo ajamaan sepeliä talon pohjalle, jota seuraa talon ulkopuoliset putkityöt, sähköjen vetäminen, maalämmön poraus, pumppaamon asennus jne. – eli hommaa riittää. Ensi vuoden alussa olisi toiveena kuitenkin päästä jo talon rungon kimppuun, joten vauhtia pitää selkeästi lisätä.

Onneksi itsellä alkoi vapaat, niin voi päivisinkin käydä tontilla touhuumassa. Kaikkihan se on aina eteenpäin!

 

-Marmoripossu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.