KABOOM!

Laitettiin meidän tulevan kodin rakennuslupa sisään 13. syyskuuta 2017, ja myönteinen päätös tupsahti sähköpostiin jo kuudessa viikossa, 25. lokakuuta. Oltiin kuultu kauhuskenaarioita siitä, kuinka lupahakemusten käsittelyissä saattaa mennä useampiakin kuukausia, joten puolentoista kuukauden odotteluaika oli erittäin positiivinen yllätys. Propsit siitä Sipoon kunnalle! Heti ei tosin päästy käärimään hihoja, sillä tuohon perään tuli vielä kahden viikon valitusaika, joka piti odotella kiltisti loppuun.

Vihdoin odottelut oli kuitenkin hoidettu pois alta, ja 11. marraskuuta aloitettiin puiden kaato tontilla. Jani kyseli alkuun muutamasta paikasta raivaustarjousta, mutta lopulta päädyttiin siihen, että herra Nygård ostaa itse Husqvarnan moottorisahan sekä sahan väreihin sointuvat varusteet, ja kaadetaan puut itse ottamalla malliesimerkkiä muutamasta youtube-videosta. What could go wrong, right?

”Aivan hyvä!”

No, ei tietty mikään! Homma luisti kuin mummo hangessa, ja onneksi tonttiakin on karvan vajaa 7000 neliötä, niin puilla oli tilaa kellahtaa vähän ei-niin-toivottuun suuntaankin – mitä ei tietty tapahtunut meidän ammattipiirissä. Muutamaa isompaa puuta ei kuitenkaan uskallettu lähteä haastamaan, joten kaadettiin ne sitten yhdessä meidän maaurakoitsijan, Kitten kanssa kaivinkone apuna.

Viime viikolla pidettiin myös aloituskokous, johon osallistui meidän arkkitehti Virve Rosberg, työnjohtaja Juha Harju sekä Sipoon kunnan rakennustarkastaja.

Täytyy myöntää, että vaikka koko taloprosessi on kestänyt tontin löytymisestä tähän päivään asti jo reippaasti toista vuotta, niin aloituskokouksessa itsellä nousi ensimmäistä kertaa kunnolla perhoset vatsaan, kun tajusi, että homma lähtee nyt oikeasti käyntiin, ja aletaan vihdoin rakentamaan meidän unelmakotia.

Sipoon kunnan rakennustarkastaja Juho, Virve, Jani ja Juha tutkivat talon sijaintia asemapiirroksesta.

Kirjattiin aloituskokouksessa vielä ylös kaikkien rakennusprojektissa mukana olevien yhteystiedot sekä vastuualueet, ja sain itsekin myös oman vastuualueen, nimittäin ohjekirjojen keräilyvastuun! Virve nauroi, että yleensä kyseessä on vastuualue, jonka vastuuhenkilöä tiedosteltaessa kaikki paikalla olevat välttelevät katsekontaktia. No, minä tietysti heiluin innokkaana käsi pystyssä, ja kannan uutta ohjekirjakerääjä-titteliäni ylpeydellä!

Ohjekirjavastuuhenkilö esittäytyy.

Viime viikolla aloitettiin myös louhintatyöt tontilla. Alkuun oltiin ajateltu, että ei louhittaisi tonttia ollenkaan, mutta homman edetessä todettiin, että kaksikerroksinen tölli nousee muutoin sen verran korkealle, että parempi vähän pudottaa pohjia alemmas. Loppujen lopuksi louhintakustannukset menevät myös aika lailla tasan sen kanssa, kuin jos olisi jätetty louhinta pois ja myöhemmin sitten jouduttu nostamaan muuta pihaa ylemmäs. Kivilouhoksen valtava määrä tuli tosin vähän yllätyksenä, niin nyt sitten hyödynnetään sitä piha-alueen tasoittamiseen ja laajentamiseen.

Tasoiteltavaa riittää!

Torstaina käytiin myös moikkaamassa Laattapisteellä meidän kylpyhuonesuunnittelijaa, Tuulaa, ja päädyttiin laittamaan kaikki talon laatat uusiksi. #hupsistasaatana. Nyt tosin täytyy sanoa, että on erittäin hyvä fiilis valintojen suhteen! Laattapisteelle oli saapunut uusia malleja, ja meidän lemppariksi valikoitui tummanharmaa lattialaatta, jossa on huisin miellyttävä jalkatuntuma sekä siistin rouhea pinta, joka sopii hyvin Kalkkirannan metsämaisemaan. Otettiin laattaa mukaan 60 x 120 cm kokoinen mallipala, joka nyt pötköttää meidän tämän hetkisen vuokrakodin lattialla ”testikäytössä”, ja erittäin isona plussana täytyy sanoa, että myös Sasusta irtoava karva ja koirien kura ei loista pinnalta. Siisteysintoilija kiittää!

Fiilistellään Pallon kanssa lattialaatan jalkatuntumaa.

Laattapisteeltä meidän matka jatkui Domukselle meidän keittiösuunnittelijan, Paulan luokse. Keittiö on meillä todella tärkeässä asemassa ja oikeasti se talon sydän, joten ollaan käytetty paljon aikaa sen suunnitteluun. Siitä pitääkin antaa iso kiitos Paulalle, joka on jaksanut kuunnella meidän visiointia nyt vuoden päivät.

Mallikuvaa meidän tulevasta Domus-keittiöstä.

Tärkeimpiä pointteja tulevassa keittiössä on käytännöllisyys ja laskutila, jota pitää olla paljon. Jani kokkaa usein myös ruokia, joiden tekemiseen menee useampi tunti, niin saarekkeen päädyssä voi sitten vieraat tai vaimo nautiskella lasin viiniä ja höpötellä mukavia sillä aikaa, kun ruoka valmistuu.

Pieni kahvitauko puunkaadon lomassa.

Tällä hetkellä on tosi hyvä fiilis koko rakennusprojektista, ja oon todella iloinen, kuinka mahtavia tyyppejä meillä on mukana toteuttamassa meidän unelmaa. Välillä ei meinannu puunrungot nousta maasta, mutta pienen kahvitauon ja nauramisen jälkeen sitä jaksoi taas kummasti painaa. Katsotaan tilannetta taas muutaman viikon päästä uudelleen, mutta tällä hetkellä oman kodin rakentaminen tuntuu ihan mukavalta. 🙂

 

Mukavaa alkanutta viikkoa toivottaen,
Pirttihirmu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.